Maske zorunluluğu gülmeyi unutturdu: Gülüşlerini hatırlamak isteyen Japonlara 'aynalı' eğitim

Maske zorunluluğu gülmeyi unutturdu: Gülüşlerini hatırlamak isteyen Japonlara 'aynalı' eğitim

Pandemi dönemiyle başlayan maske takma zorunluluğu Japonlara gülmeyi unutturdu. Pek çok kişi yüzünü kapatmadan hayata uyum sağlamakta zorlandığını ifade ederken bazıları ise gülümsemeyi unuttuğunu itiraf etti. Japonlar da gülümsemeyi hatırlamak için uzman eğitmenlere yönelmeye başladı. Eğitimlerde katılımcılar gülüşlerini hatırlamak için el aynaları kullandı, bazıları ise doğal gülüşlerini keşfedene kadar ifadelerini değiştirdi.

Üç yıl önce pandemiyle birlikte ortaya çıkan maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından pek çok kişi hayata uyum sağlamakta zorluk yaşadı. Zorluk yaşayan milletlerden biri de koronavirüs yasaklarını sıkı sıkıya uygulayan Japonlar oldu.

Hayata katılımda zorluk yaşadığını söyleyen Japonlar, maske yüzünden gülmeyi de unuttuklarını itiraf etti. Japonlar da gülüşlerini hatırlamak için uzman eğitmenlerin kapısını çaldı.

İNSANLAR GÜLMEYİ UNUTTU

TRT Haber'de yer alan habere göre, "Gülümseme eğitimi" şirketi Egaoiku'nun koçu Keiko Kawano, "Maske takmanın norm haline gelmesiyle, insanların gülümsemek için daha az fırsatı oldu ve giderek daha fazla insan bu konuda bir kompleks geliştirdi" dedi.

“Yüz kaslarını hareket ettirmek ve gevşetmek, iyi bir gülüşün anahtarıdır. İnsanların fiziksel ve zihinsel sağlıkları için bilinçli olarak gülümseyerek zaman geçirmelerini istiyorum.”

AYNALI EĞİTİM

Katılımcılar ilerlemelerini kontrol etmek için el aynalarını kullandılar, bazıları maske öncesi doğal gülüşlerini yeniden keşfettiklerinden memnun olana kadar ifadelerini değiştirdiler.

Egaoiku, medyanın şubat ayında KOVID-19 sınıflandırmasını ilk kez yenilemesinin ardından başvuranların sayısının 4,5 kat arttığını gördü.

DÖRT BİNDEN FAZLA KİŞİ UZMAN DESTEĞİ ALDI

Bir ay sonra hükümet, maske takmanın bireysel bir tercih olması gerektiğini söyledi ve mayıs ayında virüsün ciddiyet sınıflandırması düşürüldü.

Katılımcılardan biri olan 79 yaşındaki Akiko Takizawa, gülümseme koçunun biraz yardımıyla maske öncesi hayatına geri döneceği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Gazete, televizyonda ve sosyal medyada tanıdık bir yüz olan Kawano'nun son altı yılda 4 binden fazla kişiye gülümseme sanatında koçluk yaptığını ve yüzlerce kişinin sertifikalı "gülümseme uzmanı" olmasına yardımcı olduğunu söyledi.

Şu anda Japonya'nın her yerinde dersler veren 20 eğitmeni yönetiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN