Mülteciler hükümet ve siyasetçileri eleştirdi: Almanya'nın herkese kucak açması gerek

Mülteciler hükümet ve siyasetçileri eleştirdi: Almanya'nın herkese kucak açması gerek

Almanya'nın düzensiz göçü azaltmak amacıyla aldığı yeni önlemler, insan hakları aktivistleri ve mülteciler tarafından sert bir şekilde eleştirildi. İnsan hakları aktivisti Sonkeng Tegouffo, "Göç konusu, Almanya’nın en önemli sorunuymuş gibi gösterilmek isteniyor" şeklinde konuştu. Mülteci Abdulkadir Issaka ise, Almanya'nın insan haklarını savunan bir ülke olarak herkese kucak açması gerektiğini ifade etti.

Almanya'nın düzensiz göçü azaltmak için aldığı yeni önlemler, insan hakları aktivistlerinin ve mültecilerin sert eleştirilerine yol açtı. Hükümet, son olarak İtalya’dan sığınmacı kabulünü durdururken Polonya ve Çek Cumhuriyeti sınırında geçici kontrollere başladı. Hazırlanan yeni bir yasa taslağı ise iltica başvurusu reddedilen sığınmacıların, hızlı şekilde ülkelerine geri gönderilmesini öngörüyor.

"POLİTİKACILAR TARAFINDAN SEÇİM MALZEMESİ HALİNE GELDİ"

İnsan hakları aktivisti Sonkeng Tegouffo, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in bu tartışmalı önlemleri gelecek haftaki eyalet seçimleri öncesinde aldığını ve buna tepki gösterdi. Tegouffo, göç konusunun politikacılar tarafından seçim malzemesi haline getirildiğini belirterek, göçmenlerin Almanya toplumunun bir parçası olmak ve ülkenin refahına katkıda bulunmak istediğini ifade etti.

"SINIR DIŞI KURALLARI İNSAN HAKLARI İHLALİNE YOL AÇABİLİR"

Aktivist Tegouffo, hükümetin sınır dışı kurallarının ağır insan hakları ihlallerine yol açabileceği uyarısında bulundu. Taslakta yer alan yetkilerin polise geniş yetkiler tanıdığını ve göçmenlerin haklarının göz ardı edildiğini vurgulayan Tegouffo, bu yaklaşımın göç konusuna ırkçı bir bakış açısı getirdiğini söyledi.

"GÖÇMENLER IRKÇI BAKIŞ AÇISINA MARUZ KALIYOR"

Mültecilerin çoğunun, ülkelerindeki savaş ve zulümden kaçtığını belirten Tegouffo, göç konusunun politikacılar tarafından seçim malzemesi yapıldığında başarılı bir entegrasyonun engellendiğine dikkat çekti. Göçmenlerin ırkçı bakış açısına maruz kaldığını ve ekonomik ihtiyaç duyan bir ülkenin göçmenlere karşı ırkçı bir tutum sergilemesinin çelişkili olduğunu ifade eden Tegouffo, politikacılara göçmenleri seçim malzemesi yapmayı bırakmaları çağrısında bulundu.

"ALMANYA'NIN HERKESE KUCAK AÇMASI GEREK"

Almanya'ya mülteci olarak gelen Abdulkadir Issaka, ülkedeki siyasi tartışmalardan üzüntü duyduğunu belirterek, mültecilere kapıların kapatılmasının insan haklarına aykırı olduğunu söyledi. Issaka, Almanya'nın insan haklarını savunan bir ülke olarak herkese kucak açması gerektiğini ifade etti.

BAŞVURULARI REDDEDİLENLERİN HIZLICA SINIR DIŞI EDİLMESİ

Almanya'da mültecilere destek veren Kangni Coco Locoh ise Alman hükümetinin iltica başvuruları reddedilenleri hızlıca sınır dışı etme çabalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Locoh, Alman hükümetinin uluslararası yasal yükümlülüklerine uygun hareket etmesi gerektiğini ve ikiyüzlü bir tutum sergilediğini belirtti.

Son dönemde Almanya ile İtalya arasında yaşanan siyasi gerilim ve anlaşmazlıklar nedeniyle Berlin yönetimi, İtalya'dan gönüllü mülteci alımını geçici olarak durdurdu. Bu durum, AB'nin Dublin Anlaşması'na göre sığınmacıların girdiği ilk Avrupa ülkesinde "mülteci" statüsü için başvuruda bulunmaları gerektiğini ortaya koyuyor.

Almanya'ya iltica başvurusunda bulunan göçmenlerin sayısının geçen yıla göre önemli ölçüde arttığı görülüyor. Bu durum, Almanya'nın düzensiz göçle ilgili aldığı önlemleri daha da tartışmalı hale getiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN