Paris’te emeklilik reformu protestoları devam ediyor: Gözaltı sayısı 243’e ulaştı

Paris’te emeklilik reformu protestoları devam ediyor: Gözaltı sayısı 243’e ulaştı

Fransa'da dün kabul edilen tartışmalı emeklilik reformuna karşı başkent Paris'te yapılan gösterilerde gözaltına alınanların sayısı 243'e çıktı. Ülke basınındaki haberlerde, Paris’le beraber birçok kentte emeklilik reformunun hükümet tarafından mecliste oylamaya sunulmadan kabulü protesto edildiği bildirildi.

Fransa’da hayata geçirilecek olan tartışmalı emeklilik reformunda ülke hükümeti geri adım atmazken, halk, emeklilik için iki sene daha fazla çalışmak zorunda kalacakları düzenlemeyi protesto etmeye devam ediyor.

Paris'te gece yarısına kadar devam eden gösterilere polis sert müdahale ederken gözaltına alınanların sayısı 113'ten 243'e yükseldi. Polis yetkilileri, gözaltına alınanlar 240 kişinin kundaklama yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındığını ifade etti.

ic.jpg

MECLİSTEN GEÇMEDEN ONAYLANDI

Fransa'da muhalefetin emeklilik reformuna ilişkin hükümete karşı meclise sunduğu 2 gensoru önergesinin de reddedilmesiyle, tartışmalı düzenleme geçtiğimiz gün nihai olarak kabul edilmişti. Emeklilik yaşını kademeli olarak 64'e çıkaracak reformla bir kişinin 2027'de emeklilik maaşının tamamını alabilmesi için 43 yıl boyunca prim ödemiş olması gerekecek.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, yasa tasarısının meclisten oylama yapılmadan geçmesini sağlayan ilgili anayasa maddesini, emeklilik reformuna ilişkin tasarı için devreye alındığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN