Pentagon'da 'gizli belge' skandalı: Aralarında Türkiye'nin de özeli var

Pentagon'da 'gizli belge' skandalı: Aralarında Türkiye'nin de özeli var

Financial Times, Pentagon'da gerçekleşen 'gizli belge' skandalını ortaya çıkardı. ABD Savunma Bakanlığı'nın birçok gizli belgeleri uzun zamandır sızdırdığı ortaya çıktı. Bahsi geçen belgelerde Türkiye ile ilgili bilgilerin de Afrika'ya gönderildiği kaydedildi.

Gerçekleşen bir harf hatası sebebiyle ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) gizli yazışma ve belgelerin uzun yıllardır başka bir kuruma yanlışlıkla gönderildiği tespit edildi.

Financial Times, ABD Savunma Bakanlığı’nda görevli yetkililerin gizli yazışmaları ve hassas bilgileri yanlışlık üzerine bilgilerin de bu sızıntı arasında gönderildiğini açıkladı. Diplomatik belgeler, üst düzey yetkililerin seyahat detayları, vergi kesintileri ve şifreler gibi çok hassas verilerin sızdığı kayıtlara geçti.

Bunun sebebinin ise bir harf hatası olduğu öğrenildi. ABD Savunma Bakanlığı’nın resmi e-posta uzantısının “.MIL” olduğu belirtilirken birçok Pentagon çalışanının “.ML” olarak e-postaları gönderdiği ve bu sebeple Mali’ye gönderildiği açıklandı.

otel-1.jpg

Sözcü'de yer alan habere göre; bu durumu Hollandalı girişimci ve Mali’de görev alan Johannes Zuurbier’in fark ettiği açıklanırken, Zuurbier’in yaklaşık 117 bin yanlışlıkla gönderilmiş mesajı sakladığı da belirtildi. Sadece geçen hafta Çarşamba günü 1000 mesajın kendisine ulaştığını belirten girişimci, “Bu risk gerçek ve ABD’nin düşmanları bundan faydalanabilir” yorumunu yaptı.

belge.jpg

TÜRKİYE'YLE İLGİLİ BELGELER DE VAR

Donanmada yer alan bir FBI ajanı da Türkiye ile ilgili bazı yazışma ve gizli bilgileri Mali’ye göndermiş.

Bu yazışmalardan biri “Acil” koduyla gönderilirken bunda, “Terör örgütü PKK/YPG ve uzantılarının ABD’deki THY ofisleri ve işletmelerini engelleme, rahatsız etme ya da işgal etme planı olabilir” denildiği de aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN