Prens Harry'den yıllar sonra gelen Diana itirafı: Suçluluk duyuyorum! İngiltere bunu konuşuyor!

Prens Harry'den yıllar sonra gelen Diana itirafı: Suçluluk duyuyorum! İngiltere bunu konuşuyor!

Hayatına dair yeni bir kitap yayımlamaya hazırlanan İngiltere Prensi Harry, annesi Prenses Diana'nın ölümüne dair itirafta bulundu. Yaşananları ilk kez açıklayan Prens Harry, suçluluk duyduğunu söyledi. İşte, Prens Harry'nin İngiltere kamuoyuna damga vuran o itirafı...

İngiltere Prensi ve Sussex Dükü Harry, 'Spare' adlı kitabının yayınlanmasından önce ITV'den Tom Bradby'ye röportaj verdi. Bu akşam saat 00.00'da yayınlanacak olan röportajın fragmanında, "Annemin (Prenses Diana) öldüğü gece herkes nerede olduklarını ve ne yaptıklarını biliyor. Cenaze töreninde bir kez ağladım. Bu durumun ne kadar garip olduğu ve William'ın da hissettiği bazı suçluluk duygusu hakkındaki bazı ayrıntıları düşünmeye başladım" ifadeleri dikkat çekti.

diana-harry.jpg

"İNSANLARIN ELLERİNDE GÖZYAŞLARI VARDI"

Prens Harry röportajında, "Annemiz için 50 bin buket çiçek vardı ve biz orada insanların ellerini sıkıyor, gülümsüyorduk. Videoları izledim, doğru, hepsini tekrar gözden geçirdim. Sıktığımız eller ıslaktı ve neden ıslak olduğunu anlayamadık ama aslında sildikleri gözyaşlarıydı. Herkes annemizi tanıdığını düşünüyor ama ona en yakın iki kişi, onun tarafından en çok sevilen iki kişi o anda hiçbir duygu gösteremedi" dedi.

harry-diana.jpg

"AİLE KÜLTÜRÜNÜ ÖZÜMSEDİĞİM İÇİN AĞLAYAMADIM"

Sussex Dükü Harry, 'Spare' kitabında, toplum içinde ağlayamamasının ailesinin duygularını açıkça göstermeme konusundaki ısrarından kaynaklanmış olabileceğini düşündüğünü söylüyor.

The Telegraph'ın bir kopyasını edindiği kitabın İspanyolca baskısında Prens Harry, kardeşiyle birlikte Kensington Sarayı'nın önündeki kalabalıkla buluşmaya gittikleri günü anlatıyor ve, "O ellerin dokunuşundan hoşlanmadım. Dahası, beni suçlu hissettirmelerinden de hoşlanmadım. Ben ağlamazken ya da ağlamamışken insanlar neden bu kadar ağlıyordu? Ağlamak istedim ve denedim çünkü annemin hayatı çok üzücüydü... ama yapamadım... bir damla bile. Belki de ağlamanın asla bir seçenek olmadığını çok iyi öğrenmiş, aile kurallarını çok iyi özümsemiştim" ifadeleri yer alıyor.

diananin-kac-cocugu-var.jpg

ANNESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ ÖĞRENDİĞİNDE AĞLAMAMIŞ

Kitapta Sussex Dükü Harry, şimdi kral olan babasının kendisine Prenses Diana'nın 1997 Ağustos ayında Paris'te bir alt geçitte öldüğünü söylediğinde ağlamadığını hatırlıyor.

Westminster Abbey'deki cenaze töreninde, Elton John iki bin kişilik yas tutan kişinin önünde Candle in the Wind'i çalarken neredeyse ağlamak üzere olduğunu hatırlıyor. Kitabın İspanyolca çevirisinde "Gözlerim yanmaya başladı ve gözyaşlarım neredeyse akıyordu. Neredeyse" ifadeleri yer alıyor.

Sonunda, annesinin bayrağa sarılı tabutunun Northamptonshire, Althorp'taki Oval Göl'de bulunan adada toprağa indirilişini görmek onu gözyaşlarına boğdu.

diana-cocuklari-harry-william.jpg

"AİLENİN DEĞERLERİNİ İHLAL ETTİĞİM İÇİN AĞLADIM"

Prens Harry kitabında, "Sonunda ağladım. Bir sarsıntı geçirdim, çenem düştü ve yüzümü ellerimin arasına alarak kontrolsüzce hıçkıra hıçkıra ağladım. Ailenin değerlerini ihlal ettiğim için utanmıştım ama daha fazla dayanamadım" ifadelerini kullanıyor.

Son röportaj fragmanı, Sussex'lerin Meghan Markle'ın kraliyet evindeki personele zorbalık yaptığı iddialarını çürütmek için 25 sayfalık bir rapor hazırladığının ortaya çıkmasıyla birlikte yayınlandı.

Buckingham Sarayı, Düşes'in davranışları nedeniyle iki personelin işten çıkarıldığına dair haberlerin ardından 2021 Mart ayında suçlamalarla ilgili bir inceleme başlattı. Düşes iddiaları her zaman reddetti.

2022/12/08/prens-harry-prenses-diana.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN