Reuters duyurdu: Ukrayna'da iki gazeteci vuruldu

Reuters duyurdu: Ukrayna'da iki gazeteci vuruldu

Rusya-Ukrayna savaşını haberleştirmek adına bölgede bulunan iki Reuters muhabiri, çatışma ortasında kalınca vurularak yaralanırken, muhabirlerin aracının şoförü ise yaşamını yitirdi.

Rusya ve Ukrayna arasında savaş sürerken, çatışmalarda Reuters haber ajansının iki muhabirinin yaralandığı, muhabirlerin bulunduğu aracı kullanan şoförün ise hayatını kaybettiği bildirildi. Muhabirler, Rusya’nın son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdığı Ukrayna’nın doğusundaki Severodonetsk şehrine gidiyorlardı.

Reuters'ın aktardığına göre; foto muhabir Alexander Ermochenko ve kameraman Pavel Klimov, Ukrayna’da çatışan Rusya destekli gruplar tarafından kendilerine temin edilen araçla bölgeye seyahat ediyorlardı.

ŞOFÖRÜN KİMLİĞİ NETLEŞMEDİ

Olayda hayatını kaybeden şoförün kimliğiyle ilgili henüz net bilgi edinilemediği duyuruldu. Ukrayna Savunma Bakanlığı’nın da henüz olayla ilgili bir açıklama ya da yorumda bulunmadığı bildirildi.

Ermochenko ve Klimov’un en yakın hastanede tedavi altına alındıkları, Ermochenko’nun şarapnel parçaları kaynaklı ufak bir yaralanma durumunun söz konusu olduğu Klimov’un da kolunda kırık tespit edildiği belirtildi.

Reuters, vahim olayda hayatını kaybeden şoförle ilgili bir taziye mesajı yayımladı.

ÇATIŞMALAR YOĞUNLAŞTI

Son günlerde Ukrayna’nın doğusundaki küçük bir sanayi şehri olan Syevyerodonetsk’te çatışmaların yoğunlaştığı ve özellikle sokak savaşında iki tarafın da ciddi kayıplar verdiği bildiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN