Mühimmatı tükenen Rusya artık hedef gözetmiyor: 'Güdümsüz' katliam

Mühimmatı tükenen Rusya artık hedef gözetmiyor: 'Güdümsüz' katliam

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, elinde güdümlü mühimmatın sınırlı olduğu öne sürülen Rusya uçaklarının güdümsüz mühimmat kullanarak saldırılar düzenlediği Ukrayna'nın Donbas bölgesi üzerinde Rus hava faaliyetinin arttığını söyledi. Yayınlanan raporda, "Güdümsüz mühimmat kullanımının artması… sivil kayıplara ve tali hasarlara neden oldu" ifadeleri yer aldı.

SELMAN CÖMERT

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya uçaklarının hem güdümlü hem de güdümsüz mühimmat kullanarak saldırılar düzenlediği Ukrayna'nın Donbas bölgesi üzerinde Rus hava faaliyetinin arttığını söyledi.

Bakanlık, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Güdümsüz mühimmat kullanımının artması, Donbas'taki yerleşim alanlarının yaygın bir şekilde tahrip olmasına yol açtı ve neredeyse kesinlikle önemli tali hasarlara ve sivil kayıplara neden oldu" dedi.

'HAVA VE TOPÇU SALDIRILARININ BİRLİKTELİĞİ RUSLARIN BAŞARISINDA KİLİT BİR FAKTÖR'

Raporda, Rus "operasyonel odak noktasının Donbas'a geçmesiyle ezici ateş gücüne ulaşmak için hava saldırılarını ve yoğun topçu atışlarını bir arada kullanarak taktik hava kullanımını artırmayı başardığı" ifade edildi. Rusya'nın bölgedeki askeri etkinliğine ilişkin, "Hava ve topçu saldırılarının birlikte kullanılması, Rusya'nın bölgedeki son taktik başarılarında kilit bir faktör olmuştur" değerlendirilmesi yapıldı.

Dört maddelik raporda, "Rusya'nın, çatışmanın ilk günlerinde Ukrayna'nın stratejik hava savunma sistemlerini bastıramaması veya yok edememesi, kara manevra unsurlarına taktik hava desteği sağlama yeteneğini sınırlayarak Kiev'e ilerleyememesinde önemli rol oynadığı" belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN