Biden kendisiyle çelişti: Gazze'de pazartesi ateşkes sağlanmayacak

Biden kendisiyle çelişti: Gazze'de pazartesi ateşkes sağlanmayacak

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz günlerde Gazze'de Pazartesiye kadar ateşkes olabileceğini söylemişti. Biden, Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze'de bu pazartesi gününe kadar muhtemelen bir ateşkes sağlanmayacağını, ancak yine de ümitli olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Texas'a gitmeden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın açıklaması yaptı. Bir basın mensubu Biden'a, "Gazze'de bu pazartesi gününe kadar ateşkes sağlanması konusunda ümitliyim" şeklindeki sözlerini hatırlattı. Biden, gazeteciye, "Umutlar bitmez. Bölge liderleriyle telefon görüşmeleri gerçekleştirdim. Muhtemelen (ateşkes) bu pazartesi değil ancak halen ümitliyim." şeklinde yanıt verdi.

Biden, insani yardım beklerken İsrail'in saldırısıyla hayatlarını kaybeden Gazzelilerle ilgili tepkisinin ne olduğu sorusuna, "Şu anda neler olduğuna bakıyoruz. Ne olduğuyla ilgili iki farklı anlatım var. (Bu soruya) Şu an bir yanıtım yok." şeklinde cevap verdi.

Bu saldırının devam eden müzakereleri zorlaştırıp zorlaştırmayacağı sorusunu ise Biden, "Zorlaştıracağını biliyorum." şeklinde yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Biden, Gazze'de ne zaman bir ateşkes sağlanabileceğine ilişkin soruya, "Umuyorum bu hafta sonuna kadar. Ulusal güvenlik danışmanım çok yakın olduğumuzu söyledi ama daha tamamlamadık. Umuyorum ki gelecek pazartesiye kadar (Gazze'de) bir ateşkes sağlanacaktır." şeklinde yanıt vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN