Suriye'de PKK/YPG'nin saldırıları nedeniyle eğitime ara verildi

Suriye'de PKK/YPG'nin saldırıları nedeniyle eğitime ara verildi

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'nin sivil vatandaşlara yönelik saldırıları sebebi ile Cerablus ve Tel Abyad ilçelerinde eğitime ara verildi.

Suriye'nin kuzeyinde yer alan Cerablus ve Tel Abyad'daki yerel meclis yetkililerinden aktarılan bilgilere göre, PKK/YPG'li teröristlerce hedef alınan Karkamış ilçesinin karşısında Suriye topraklarında bulunan Cerablus ilçesi ile Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında yer alan Tel Abyad'da tüm eğitim kurumlarının ikinci bir duyuru emri ile tatil edilmesi kararı alındı.

Yetkililer, bu kararın, PKK/YPG terör örgütlerinin sivil yerleşim alanlarına yönelik artış gösteren terör saldırıları sebebi ile alındığını kaydetti. Cerablus ve Tel Abyad'daki toplam 334 okulda yaklaşık olarak 66 bin öğrenci eğitim görüyor.

KARKAMIŞ VE CERABLUS'UN ÇEVRESİ BOMBALANDI

PKK'lı teröristler, dün Cerablus ilçesine de roket saldırıları düzenlemişti. Cerabluslu sivillerden Ubeyda Bilal, "Bugün okulların çalışmalarına ara verildi. Örgüt dün Karkamış ile Cerablus'un çevresini bombaladı" ifadelerini kullandı.

Bilal, terör saldırılarının hedefi olan ilçede yaşayan ailelerin çocukları için korktuğunu söyleyerek, eğitime ara verilmesinin aileleri rahatlattığını ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN