Truss: Kraliçe 2. Elizabeth, dünyanın tanıdığı en büyük liderlerden biriydi

Truss: Kraliçe 2. Elizabeth, dünyanın tanıdığı en büyük liderlerden biriydi

İngiltere Başbakanı Liz Truss, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Kraliçe 2. Elizabeth için "Dünyanın tanıdığı en büyük liderlerden biriydi." Truss, İngiltere'nin bugünlere II. Elizabeth'in sayesinde geldiğini vurgulayarak "Hikmetli sözleri, en zor zamanlarda bize güç verdi" ifadelerini kullandı.

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümü sonrasında İngiltere parlamentosunda özel anma oturumu düzenlendi.

Avam Kamarasına koyu renkli takım elbiseyle gelen milletvekilleri, oturuma 2. Elizabeth için saygı duruşuyla başladı. Ardından milletvekilleri, 2. Elizabeth'e şükranlarını sunan konuşmalar yaptı.

"ONUN HÜKÜMDARLIĞI ALTINDA BÜYÜYEN VE GELİŞEN DİNAMİK BİR ULUS İNŞA EDİLDİ"

Anma oturumunda konuşan İngiltere Başbakanı Liz Truss, II. Elizabeth'in vefatının "tüm dünyada yürekten bir keder taşmasına sebep olduğunu" vurgulayarak "Majesteleri, dünyanın tanıdığı en büyük liderlerden biriydi. O, modern İngiltere'nin üzerine inşa edildiği bir kayaydı. Onun hükümdarlığı altında büyüyen ve gelişen dinamik bir ulus inşa edildi." dedi.

Truss, İngiltere'nin bugünlere II. Elizabeth'in sayesinde geldiğini vurgulayarak "Hikmetli sözleri, en zor zamanlarda bize güç verdi. Kovid-19 salgınının en zor günlerinde, yeniden bir araya geleceğimize dair bize umut verdi." diye konuştu.

KRAL 3. CHARLES LONDRA'DA

Öte yandan 2. Elizabeth'in vefatının ardından kraliyet ailesinin başına geçen Kral 3. Charles, İskoçya'dan İngiltere'nin başkenti Londra'ya geçti.

3. Charles'ı taşıyan uçağın öğlen saatlerinde İskoçya'daki havalimanından hareket ettiği yerel saatle 13.30 civarında Londra'ya vardığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN