Türk kullanıcılardan Maduro'ya büyük destek #WeAreMaduro

Türk kullanıcılardan Maduro'ya büyük destek #WeAreMaduro

Ulusal Meclis Başkanı Guaido'nun kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan etmesinin ardından Venezuela dünya gündemine girdi. Guaido'nun açıklamalarının ardından seferberlik çağrısı yapan Maduro'ya en büyük destek ise Türk kullanıcılardan geldi. Twitter'da açılan '#WeAreMaduro' etiketiyle en çok paylaşımı, Türk kullanıcılar yaptı.

Ulusal Meclis Başkanı Guaido'nun kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan etmesinin ardından Venezuela dünya gündemine girdi.

Guaido'nun açıklamalarının ardından seferberlik çağrısı yapan Maduro'ya en büyük destek ise Türk kullanıcılardan geldi. Twitter'da açılan '#WeAreMaduro' etiketiyle en çok Türk kullanıcılar paylaşımda bulundu.

19-01/24/maduro-1548338994.jpg

Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan etmesi sonrası yaşananlara hem dünyadan hem de Türkiye'de peş peşe fakat farklı tepkiler geldi.

Sosyal medya kullanıcıları ise Twitter'da Maduro'ya destek amaçlı başlatılan #WeAreMaduro etiketiyle çok sayıda destek açıklamasında bulundu. Açılan etiketle en çok paylaşım yapan ülke ise Türkiye oldu.

19-01/24/whatsapp-image-2019-01-24-at-130321.jpg

VENEZUELA'DA NELER YAŞANDI?

Venezuela'da ay başında Nicolas Maduro'nun devlet başkanlığı yemini etmesinden bir gün sonra Ulusal Meclisin Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" ilan etmesiyle ülkede siyasi gerilim başladı. ABD'nin başını çektiği bazı bölge ülkeleri dün Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıklarken, Meksika, Bolivya, Küba, Türkiye ve Rusya, Devlet Başkanı Maduro'ya desteğini ifade eden ülkeler olarak öne çıktı.

ABD Başkanı Trump'ın Guaido'yu tanıdığını açıklaması sonrası Devlet Başkanı Maduro, ABD ile tüm ilişkilerini kestiklerini açıklayarak Venezuela'daki diplomatlarının 72 saat içerisinde ülkesini terk etmelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro'yu telefonla arayarak güçlü desteğini ifade ederek, meşru devlet başkanının arkasında olduğu mesajını verdi. Avrupa Birliği'nden ABD'nin tutumuna destek gelirken Rusya, Maduro'ya desteğini açıklayan ülkeler arasında yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN