Dünya yıldızlarının çubuklu maceraları

Dünya yıldızlarının çubuklu maceraları

Mesut Özil transferiyle dünya çapında transfere imza atan Fenerbahçe, geçmiş yıllarda bir çok dünya yıldızına Sarı-Lacivertli formayı giydirtmişti. Lig ve kupada yoluna dolu dizgin devam eden Kanarya'da, Özil'in Fenerbahçe formasıyla göstereceği performansı merak konusu olurken, Roberto Carlos, van Persie, Anelka, van Hooijdonk, Ortega, Nani, Diego, Kuyt ve Alex gibi yıldızlardan bazıları kulüp tarihine isimlerini altın harflerle yazdırırken bazıları geçmişteki parlak günlerini mumla aratmıştı.

MELİKŞAH AKSU | KARAR

Arsenal'den 32 yaşındaki Mesut Özil'i kadrosuna katarak rüyalarını gerçekleştiren Fenerbahçe, bu transferle tüm dünyada yankı uyandırdı. Özil'in çubuklu formayı sırtına geçirmesiyle, başarılı performanslarıyla Türk futboluna damga vuran bir çok dünya yıldızının yanında, hayal kırıklığı yaşatan bir çok isimde bir çırpıda hafızlarda canlanmaktadır. İstanbul'un Sarı-Lacivertlileri tıpkı ezeli rakipleri gibi yakın tarihte bir çok yıldız ismi Türk futboluna kazandırırken, bu yıldızlardan bazıları Fenerbahçe'ye yüksek randıman sağlarken bazıları ise Sarı-Lacivertli camiada hayal kırıklığı yarattı. 
Fenerbahçe'nin son dönemdeki yıldız transferlerinin, Sarı-Lacivert çubukluyla ilk sezon maceraları şu şekilde:


Ariel Ortega (2002-03): 20 Maç 5 Gol 7 Asist

Arjantin Milli takımı ile 1998 Dünya Kupası gösterdiği performansla adından söz ettiren, River Plate, Valencia, Sampdoria ve Parma formalarıyla gösterdiği performans ile yıldızlaşan, Ariel Ortega 2002-2003 sezonu başında Sarı-Lacivertli takıma transfer olmuştu. Fenerbahçe formasını yalnızca bir sezon terleten Tangocu 5 gol 7 asist kaydederken kupa sevinci yaşayamamıştı. Ortega, başarısız geçen sezonda Sarı-Lacivertli taraftarların hafızasına 6-0'lık Galatasaray galibiyetinde kaydettiği golle kazındı.

Pierre van Hooijdonk (2003-04): 37 Maç 25 Gol 11 Asist

2001-2002 sezonunda Feyenoord ile UEFA Kupası'nı kaldıran ve organizasyonun en skorer oyuncusu olan Pierre van Hooijdonk, bir sezon aradan sonra Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu. Hollandalı futbolcu Sarı-Lacivertli formayı terlettiği 2 sezonda kazandığı iki şampiyonlukla taraftarın gönlünde yer edinirken, ilk sezonunda kaydettiği 25 gol 11 asistle de şampiyonlukta kilit rol oynamıştı.

 

Nicolas Anelka (2004-05): 18 Maç 4 Gol 4 Asist


Fenerbahçe ezeli rakibi Galatasaray'ın 100.yılında şampiyon olma başarısı gösterdiği sezonun devre arasında kadrosunu Nicolas Anelka gibi bir dünya yıldızı ile güçlendirmişti. Sarı-Lacivertliler dışında Paris Saint Germain, Arsenal, Real Madrid, ve Chelsea gibi takımlarda oynayan Fransız, Fenerbahçe kariyerinde önemli başarılara imza attı. Sarı-Lacivertli formayı 1.5 sezon terleten Anelka bu süre zarfında 16 gol 11 asist kaydetmişti.


Alex de Souza (2004-05): 44 Maç 28 Gol 19 Asist

2004-2005 sezonu başında Cruzeiro'dan transfer edilen Alex de Souza, Fenerbahçe formasıyla bir çok şampiyonluk yaşarken, bireysel anlamda da gol ve asist krallığı başarılarına imza attı. Sarı-Lacivertli formayı 9 sezon terleten Brezilyalı, kaptanı olduğu Fenerbahçe'de bir efsaneye dönüşürken taraftarlar arasında da heykeli dikilesi bir iz bıraktı.

 

Roberto Carlos (2007-08): 35 Maç 2 Gol 3 Asist

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sol beklerinden birisi olarak kabul edilen Roberto Carlos 2007-2008 sezonu başında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Brezilyalı efsane, Sarı-Lacivertli formayla ilk sezonunda lig şampiyonluğu yaşayamasada Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Fenerbahçe kadrosunun en önemli isimlerinden biri olarak taraftarların gönlünde taht kurmuştu.


Dirk Kuyt (2012-13): 56 Maç 17 Gol 14 Asist

Liverpool ve Hollanda milli takımının en önemli yıldızlarından birisi olan Dirk Kuyt 2012-2013 sezonu başında Fenerbahçe'nin yolunu tuttu. İlk sezonunda 56 maça çıkan Hollandalı için Fenerbahçe taraftarı 'Mr.Duracell' tezahüratları yaparak sevgilerini göstermişti. Avrupa Ligi finalinin kapısından dönen kadronun en önemli futbolcularından birisi olan Kuyt ertesi sezonda da lig şampiyonluğu yaşama başarısı göstermişti.

Diego (2014-15) : 30 Maç 5 Gol 7 Asist

Alex de Souza sonrasında 10 numara pozisyonu için arayışlara giren Fenerbahçe, 2014-2015 sezonu başında Atletico Madrid ile La Liga şampiyonluğu yaşayan Diego ile anlaşmaya vardı. Brezilya milli takımı formasını da defalarca terleten 10 numara, Fenerbahçe ile şampiyonluk sevinci yaşayamazken, kendisinden beklenilenleri de tam olarak sahaya yansıtamamıştı.

Robin van Persie (2015-16) : 48 Maç 22 Gol 3 Asist

Arsenal ve Manchester United'ın efsanesi ismi Robin van Persie, 2015-2016 sezonu başında büyük umutlarla Fenerbahçe'ye transfer oldu. Hollanda milli takımının da değişilmez ismi olan van Persie Fenerbahçe formasıyla ilk sezonda 22 gol kaydederken, şampiyonluğun Beşiktaş'a kaptırıldığı sezonda beklentilerin uzağında kalmıştı. Bir sonraki sezonda  yaşadığı peş peşe sakatlıklar sebebiyle eleştirilerin odağında yer alan Hollanda'lı yüksek maliyeti sebebiyle Sarı-Lacivertli camiada istenmeyen adama dönüşmüştü.


Nani (2015-16) : 47 Maç 12 Gol 12 Asist

7 sezon formasını giydiği Manchester United'da bir efsaneye dönüşen Nani, van Persie ile birlikte 2015-2016 sezonu başında Fenerbahçe'ye şampiyonluklar kazandırmak gayesiyle transfer edildi. Portekizli futbolcu bir sezon giydiği Fenerbahçe formasıyla 12 gol 12 asistlik başarılı bir performans sergilerken sezon sonunda kulübe 8.5 milyon Euro bonservis bedeli kazandırarak Valencia'nın yolunu tutmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN