ABD Merkez Bankası açıkladı dolar fırladı! Dolar’daki yükseliş rekor seviyelere ulaştı

ABD Merkez Bankası açıkladı dolar fırladı! Dolar’daki yükseliş rekor seviyelere ulaştı

FED faiz kararının açıklanması ile birlikte Dolar/TL kurunda rekor zirveye ulaşıldı. Dolar, Aralık 2021 yılında gördüğü en yüksek seviyeyi aştı. Dolar/TL kurundaki yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. İşte 22 Eylül 2022 dolar fiyatı…

2021 yılı Aralık ayında dolar 18,3633 seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Bugün açıklanan FED faiz kararının ardından dolarda yeni rekor seviyeye görüldü. FED yeni aldığı kararları açıklarken dolarda güçlenme görüldü. Yaşanan gelişmelerin ardından dolar değerini katlarken diğer ülkelerin para birimleri ise dolar karşısında geriledi.

DOLAR REKOR SEVİYELERE ULAŞTI

20 Aralık 2021 tarihinde Dolar 18,3633 TL ile rekor seviyelere ulaşırken akşamına yapılan bir açıklama ile sert bir düşüş görüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kur korumalı mevduat sistemini açıklaması ile Dolar fiyatları geriledi.

dolar rekor kırdı

2022 yılı mayıs ayına kadar istikrarlı bir seyirde devam eden dolar fiyatları Mayıs ayından sonra yükseliş ivmesine geçti. Şimdilerde 18 seviyelerinde seyreden dolar fiyatı tarihi rekorunu kırdı.

Ağustos ayında gerçekleştirilen politika faiz kararları doğrultusunda faizi 100'de 14 seviyesinde tutan TCMB bu toplantıda 100 baz puanlık indirim ile faizi yüzde 13 seviyesine düşürdü. Amerika Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar ile birlikte dolar da şimdiye kadarki en yüksek seviye görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN