Akaryakıt fiyatları diplere düşecek! Uzman isim resmen ilan etti, o tarihte deposunu doldurmayan kalmayacak

Akaryakıt fiyatları diplere düşecek! Uzman isim resmen ilan etti, o tarihte deposunu doldurmayan kalmayacak

Son dakika akaryakıt haberleri... Akaryakıt fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Geçtiğimiz hafta benzinin litresine zam yapılmış ve tabelalar yeniden değişmişti. Son haftalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşle birlikte piyasalarda benzin ve motorin fiyatlarında indirim beklentisi oluştu. Bu doğrultuda açıklamalarda bulunan Necmettin Batırel, akaryakıt fiyatlarında yaşanacak düşüş için tarih verdi. İşte 6 Ocak 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına gelen indirim ve zam haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş piyasalarda indirim beklentisi oluşturdu. 2022 yılından bu yana peş peşe gelen zamlarla uçuşa geçen akaryakıt fiyatları için düşüş tarihi verildi. Ünlü uzman Necmettin Batırel, 'Akaryakıt fiyatları dipleri görecek' diyerek tarih verdi. Yeni yılın ilk indirim haberi. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim mi gelecek? 6 Ocak 2023 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? 1 litre benzin kaç TL? işte 6 Ocak 2022 güncel benzin ve motorin fiyatları...

SON DAKİKA: AKARYAKIT FİYATLARINA İNDİRİM GELİYOR

2023 yılı ile birlikte petrol fiyatlarında beklenen düşüş gerçekleşmeye başladı. Çin'de artan koronavirüs vakaları ve ABD'den gelen kritik gelişmeler Brent petrolde düşüşe neden oldu. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte 140 dolar seviyelerine kadar çıkan Brent petrol, yeni yılla birlikte 80 dolara kadar geriledi. Petroldeki düşüş ile beraber gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmiş durumda. Peki akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Beklenen haber o uzman isimden geldi. Benzin ve motorin fiyatları o seviyelere kadar düşecek!

yeni-prdsvdsvoje.jpg

UZMAN İSİM TARİH VERDİ! FİYATLAR DİPLERİ GÖRECEK

Dolar kuru ve akaryakıt fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan ünlü uzman Necmettin Batırel, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası piyasaları değerlendirdi. Benzin ve motorin fiyatlarında indirimlerin olacağını belirten Batırel, tarih vererek müjdeyi verdi. İşte Necmettin Batırel'in açıklaması:

"Çin'de kovid vaka sayısının 30 kat artması ekonomiyi çok olumsuz etkiliyor. Bu yüzden brent petrol 86'dan 81 dolara geriledi. AB'nin Rus petrolüne 60 dolarlık tavan fiyat uygulaması 5 Şubat'ta yürürlüğe girecek. Petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarının düşmesini sağlayacak."

BRENT PETROL KAÇ DOLAR?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 79,39 dolardan işlem görüyor. Dün 79,96 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 78,69 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, yüzde 0,89 artarak 79,39 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 74,40 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, dünyanın en büyük ham petrol tüketicileri ABD ve Çin'deki olumlu talep görünümü etkili oldu. Çin'de Covid-19 salgınına yönelik tedbirlerin kaldırılmaya devam etmesiyle ekonomik aktivitenin hızlanacağına yönelik öngörüler talep görünümünü destekliyor.

6 OCAK 2023 GÜNCEL AKARYAKIT HABERLERİ

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Anadolu Yakası benzin fiyatı: 19,52 TL
  • Anadolu Yakası motorin fiyatı: 22,11 TL
  • Avrupa Yakası benzin fiyatı: 19,51 TL
  • Avrupa Yakası motorin fiyatı: 22,11 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,73 TL
  • Motorin fiyatı: 22,27 TL

sdfsdf-5.jpg

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Benzin fiyatı: 19,69 TL
  • Motorin fiyatı: 22,40 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN