Asgari ücrette kritik gün: Komisyon ikinci kez toplanıyor

Asgari ücrette kritik gün: Komisyon ikinci kez toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonların merakla beklediği yeni rakam için bugün ikinci kez toplanacak. Ekonomik verilerin sunulup masaya yatırılacağı toplantıda ilk kez rakam konuşulması da bekleniyor.

Yedi milyon asgari ücretliyi ve dolaylı olarak da 30 milyon vatandaşı etkileyecek yeni asgari ücretin ne kadar olacağına dair merak ve tahminler devam ederken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ikinci kez toplanıyor. Bugün 13.30'da gerçekleştirilecek toplantının gündeminde, pazarlığa etki edecek ekonomik veriler olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) temsilcileri ekonomik verileri paylaşacak.

Sunumlar yapıldıktan sonra ücret için pazarlıklar da başlamış olacak. Bu toplantıda ilk kez rakam telaffuz edileceği düşünülüyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücret 15 kişiden oluşan komisyon tarafından belirleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi, işveren ve hükümetten 5 temsilci oluyor ve toplamda 15 kişilik komisyon ücreti belirliyor.

Komisyon en az 10 kişinin katılımıyla toplanıp oy çokluğuna göre karar veriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN