Aydınlı balıkçı isyan etti: Gebere gebere çalışıyorum

CHP’li milletvekillerinin dinlediği Aydınlı bir balıkçı, yaşanan ekonomik krize isyan etti. “Biz böyle değildik. Neden bizi bu duruma düşürdüler?” diyen balıkçı, “Balıkçılıktan nefret ettim. Bu yaşımda gebere gebere çalışıyorum, çalışmaktan da korkmuyorum. Çalışırım her zaman ama karşılığını alamıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programı Başkanı ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız ile birlikte Aydın'ın Kuşadası, Didim ve Söke Doğanbey ilçelerinde balıkçı ve su ürünleri sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Mazot fiyatları nedeniyle balığa çıkamadığını anlatan bir balıkçı, yaşanan ekonomik krize isyan etti. Evine bakamadığını ve ekmek götüremediğini söyleyen balıkçı, “Biz böyle değildik. Neden bizi bu duruma düşürdüler? Balıkçılıktan nefret ettim. Bu yaşımda gebere gebere çalışıyorum, çalışmaktan da korkmuyorum. Çalışırım her zaman ama karşılığını alamıyorum” dedi.

aydinli-balikci-isyan.pngAydınlı Balıkçı İbrahim Uzgur, yaşadıkları ekonomik sorunlar nedeniyle isyan etti

“BALIKÇILIKTAN NEFRET ETTİM”

Kuşadası’nda 40 yıldır balıkçılık yaptığını belirten İbrahim Uzgur, “Balıkçılar bitmiş durumda. İnanın tekneleri alsalar da kurtulsak diyoruz. Evime para götüremiyorum. Ben, bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim” dedi.

Salgın nedeniyle işlerdeki duraksamanın anlaşılır olduğunu belirten Uzgur, “Ama bu kadar da olamaz. İnsan evine bakamaz, ekmek götüremez mi? Kiralarımızı ödeyemiyoruz, çok zor durumdayız. 23 lira mazot mu olur? Mazot 7,5 lirayken karaya çektim. Şimdi 23-25 lira bakın balığa gidemiyoruz. Gitsem, mazot alacağım 400-500 liraya. 20 litre oluyor. Sadece üç kez gidebiliyorum. Ben bunun parasını çıkaramıyorum kime derdimi anlatacağım” dedi.

Çocuklarının tekneyi satması konusunda ısrarcı olduğunu söyleyen Uzgur, “Sürekli bozuluyor, parasızlıktan yaptıramıyoruz. Ağ yaptırsan 10 tane ağ 20 bin lira tutuyor. Biz böyle değildik. Neden bizi bu duruma düşürdüler? Balıkçılıktan nefret ettim. Bu yaşımda gebere gebere çalışıyorum, çalışmaktan da korkmuyorum. Çalışırım her zaman ama karşılığını alamıyorum” dedi.

“VİCDAN KIRINTISININ ZERRESİ KALDIRSA…”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, “Vicdan kırıntısının zerresi kaldıysa bu sesi duyması lazım” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Maliyet artışları, fiyat artışları balıkçılarımızın belini büktü. Bütün balıkçılarımız mutsuz, umutsuz çare bulmamız lazım. Balıkçılarımızı mağdur etmememiz lazım” dedi.

CHP, ÇALIŞTAY DÜZENLEYECEK

Karadeniz, ziyaret edilen illerdeki sorunları programın sonunda rapor haline getirerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sunacak. CHP, balıkçı ve sektör temsilcilerinin katılımıyla bir de çalıştay düzenleyecek. Çalıştayda, ülkenin güncel denizcilik ve balıkçılık kılavuzu çıkarılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN