Aztek halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? AZTEK Teknoloji halka arz tarihi

Aztek halka arz hangi banka üzerinden yapılacak? AZTEK Teknoloji halka arz tarihi

Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yaptığı halka arz başvurusunun onay alması ile birlikte yatırımcılar Atek'in halka arz işlemlerinin hangi banka üzerinden yapılacağını araştırmaya başladılar. İşte, AZTEK Teknoloji halka arz işlemleri ve halka arz tarihi..

Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halk arz işlemleri ile ilgili başvuru yapan dünyanın en önde gelen teknoloji ve aksesuar markaları distribütörü Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin halka arz işlem başvurusunun onay alması ile birlikte süreç başlatıldı.

1996 yılı içerisinde faaliyet göstermeye başlayan ve teknoloji aksesuarları pazarında yer alan global markaları Türkiye'ye getiren Aztek Teknoloji'nin halka arz işlem başvurusunun SPK onayında geçmesinden sonra hangi tarihte halka arz edileceği ve işlemlerin hangi banka üzerinden yapılacağı araştırılmaya başlandı.

AZTEK Teknoloji halka arz tarihi

AZTEK Teknoloji halka arz tarihi

Türkiye'de günümüzde Apple'ın kulaklıklar da dahil olmak üzere tüm aksesuar ekosisteminde ana distribütör görevini üstlenen ve aynı zamanda HARMAN başta olmak üzere, Marshall, Thule, Case Logic ve Hama gibi dünyanın en önde gelen markalarını Türk tüketicilerle buluşturan Aztek Teknoloji'nin halka arz tarihlerinin 10-11-12 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

1 TL nominal değer üzerinden payın fiyatını 10,90 TL'den belirleyen Aztek Teknoloji, halka arz işlemlerinde işlemini oransal dağıtım yöntemi le sunacak ve talepleri bu çerçevede toplayacak.

Aztek halka arz hangi banka üzerinden yapılacak?

Şirket'in mevcut olarak 80 milyon TL çıkarılmış sermayesi bulunurken bunun 20 milyon TL artırım şeklinde 100 milyon TL'ye yükseleceği belirtildi. 5 milyon TL'lik kısmının ise ortak satışla gerçekleşeceği belirtilirken bu işlemleri ise QNB Finans Yatırım Menkul Değerler üstlenecek. Halka arz işlemleri sırasında 25.000.000 pay için 3 işlem günü süresi verildi.

AZTEK Teknoloji halka arz tarihi

Deniz Yatırım ile birlikte QNB Finansinvest'in eş liderliği ile başlatılacak talep toplama işlemleri toplam da 38 kurumdan oluşturulan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Halka arz işlemleri sırasında payların yüzde 45'i bireysel yatırımcılar için ayrılacak. Payların yüzde 25'inin yüksek başvurulu (bireysel) yatırımcılara yönlendirileceği bildirilirken yüzde 30'unun da yurt içi kurumsal yatırımcılar için tahsis edileceği aktarıldı.

Şirketin payları, #AZTEK kodu ile işlemlere tabi tutulacak. Toplanan talepler ise Borsa İstanbul'da işlem görecek. Aztek Teknoloji'nin paylarının hepsinin satışlarının gerçekleşmesi halinde ise halka arz büyüklüğünün 272.500.000 TL'ye ulaşması bekleniyor.

Aztek Teknoloji Ürünleri Ticaret A.Ş.'nin halka arz sonuçları ise resmi olarak 15 Ağustos'ta açıklanması öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN