Nebati'den tepki çeken 'asgari ücret' açıklaması: Fakir fukaraya vermek bereket getirir

Nebati'den tepki çeken 'asgari ücret' açıklaması: Fakir fukaraya vermek bereket getirir

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, asgari ücretle ilgili açıklamasında "Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" ifadelerini kullandı. Nebati'nin açıklaması sosyal medyada gündem olarak tepki çekti.

Uzun süredir yüksek seyreden döviz kuru ve enflasyon, vatandaşın belini büktü. Geçim sıkıntısı günden de güne ağırlaşırken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mevcut gidişatla ilgili ekonomim.com'a değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonda baz etkisiyle yaşanacak gerilemenin mayıs sonuna kadar süreceğini, yaz rahatlığı ile birlikte ise gıdada negatif oranların görülebileceğini söyleyen Bakan Nebati, “2022, en kötü yıl olarak tarihe geçecek. 100 milyar dolar dış ticaret açığı ve 50 milyar dolar cari açık söz konusu ama çok şükür bu zor dönemi geride bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

'MATEMATİKSEL DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ AMA GERİLEME DE OLACAK'

Nebati, sözlerine "Vatandaş enflasyonda 'baz etkisi'ne değil, cebine bakar. Matematiksel düşüş göreceğiz ama hissedilecek gerileme de olacak" diye devam etti.

'DÖVİZDEKİ ARTIŞ PLANIMI BOZAR'

Kur seviyesine ilişkin de konuşan Nebati, "İhracatçılar döviz kurundan boşuna şikayet etmesinler. Optimal noktanın çok uzağında değil" derken, "Dövizdeki artış, benim enflasyon planımı bozar. Enflasyonu yukarı çekici etki yapabilir" diye ekledi.

'GERÇEK MORTGAGE' HAZIRLIKLARI

Konut sektörünü canlandırmaya dönük “gerçek mortgage” hazırlıkları olduğunu belirten Bakan, "Kredi vadesi 15 yıl olabilir. Konut bedeline göre kademeli bir faiz modeli olacak" şeklinde konuştu.

'ASGARİ ÜCRETLE ENFLASYON TETİKLENMESE İYİ OLUR'

Asgari ücret konusunda "Asgari ücretliye de, memura da, emekliye de ne verilse haklarıdır. Dar gelirliye, fakir fukaraya vermek bereket getirir" diyen Bakan Nebati, "Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adım da atılmasa iyi olur" görüşünü dile getirdi.

'RUSYA'DAN DÖVİZ UFA UFAK GELİYOR'

Nebati, net döviz rezervinin 25 milyar dolar olduğunu söyleyerek "Rusya’dan döviz ufak ufak geliyor. Gelen turist bankalarımızda hesap açıyor. Bu bizim için çok iyi" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN