Bakan Nebati: Dünya, Türkiye'nin yeni ekonomi modelini konuşuyor

'Finansın Geleceği Zirvesi'ne katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Modeli, dünyanın gündeminde. Kur korumalı mevduat (KKM) sisteminin devreye girmesiyle döviz kurları tarafında yaşanan yüksek oynaklık dengelendi" dedi. Bakan Nebati, KKM sisteminin finansal istikrara katkı sağladığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ikinci kez düzenlenen 'Finansın Geleceği Zirvesi'nde ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"İSTANBUL FİNANS MERKEZİ, DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAK"

Bakan Nebati açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yeni ekonomi modelimiz dünyanın da gündeminde. Türkiye ekonomi modeli ile 8 çeyrektir kesintisiz büyüyoruz. Gölge bankacılığa sıfır tolerans gösteriyoruz. İstanbul Finans Merkezi dünyada önde gelen merkez olacak.

Reel sektör ile tasarruf sahipleri arasında köprü vazifesi gören finans sektörümüzün önünü açmaya devam edeceğiz ve birlikte yürüyeceğiz.

"TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ, DÜNYANIN GÜNDEMİNDE"

Türkiye Ekonomi Modeli'ni anlatıyoruz, bizi dinliyorlar, izliyorlar, merak ediyorlar, sorguluyorlardı, şimdi nasıl oldu diye bakıyorlar, Türkiye Ekonomi Modeli dünyanın gündeminde.

Selektif kredi politikasını istikrarlı bir şekilde uyguluyoruz. 2022 yılında selektif kredi anlayışıyla Hazine destekli KGF kefalet sisteminde 111,3 milyar liralık kredi hacmi oluşturmuş durumdayız.

"FIRSATLARI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ"

Küresel ölçekte zorlu bir dönemde geçtiğimizin hepimiz farkındayız, öte yandan ülkemiz açısından yepyeni fırsatlar barındırdığının da çok net bir şekilde farkındayız.

Bu fırsatları da en iyi şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Gereken tüm mücadeleyi sonuç alana kadar veriyoruz, çünkü biz yarına yön verme ideali ile ilerliyoruz.

nebati-para-zirvesi.jpg

"YARINA YÖN VEREN 'TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞA EDECEĞİZ"

İlerleyen dönmede de vatandaşlarımızın refahı ve ülkemizin kalkınması için gereken tüm mücadeleleri tereddüt etmeden vermeye devam edeceğiz. Her alanda büyük atılımlar gerçekleştirdik ve devam edeceğiz.

Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi finansal istikrara katkı sağlıyor. Krizler her alanda ortaya çıkar ama biter.

Milli kartımız Troy'un kullanımını yaygınlaştıracağız. TOGG ile yeni nesil ve çevreci bir otomobil çıktı. Yarına yön veren 'Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN