Bayram geldi fiyatlar arttı: Baklavanın fiyatı el yakıyor

Bayram geldi fiyatlar arttı: Baklavanın fiyatı el yakıyor

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, tatlı dükkânlarında ve pastanelerde bayram tatlılarının tezgahlardaki yerini almasıyla birlikte, baklava fiyatlarında dikkate değer bir artış gözlemleniyor. Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogram fiyatının 600-700 TL arasında olduğu bildirilirken, fıstıklı baklava için ise bu fiyatın 750-850 TL aralığında olduğu belirtiliyor.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, Türkiye genelinde bayram tatlıları ve kuru yemişlerin alışverişi yoğun bir şekilde devam ediyor. İmalathaneler, gelen talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalışırken, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, bu yılın ramazan ayının geçen yıla göre oldukça iyi geçtiğini ifade etti.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, ramazan ayının baklavacılar için bereketli bir dönem olduğunu belirterek, klasik baklavanın her zamanki gibi ön planda olduğunu ve güllaç satışlarının da oldukça iyi seviyelerde olduğunu aktardı. Bayrama hazırlanan baklava sektöründe hummalı bir çalışma olduğunu vurgulayan Yıldırım, siparişlerin alındığını ve baklavaların hazırlanmaya başlandığını söyledi.

KİLOGRAMI 600 LİRADAN BAŞLIYOR

Bayram tatili süresinin uzun olmasının sektöre bir nebze olumsuz etkisi olacağını dile getiren Yıldırım, tahmini çalışmalara göre bayramda ortalama 6 bin ton baklava satışının öngörüldüğünü, kadayıf, şekerpare gibi diğer tatlı türlerinin eklenmesiyle bu rakamın 10 bin tona kadar çıkabileceğini belirtti. En çok tercih edilen tatlıların fıstıklı ve cevizli klasik baklava olduğunu söyleyen Yıldırım, soğuk baklava ve midye baklavanın da tüketiciler tarafından tercih edilen ürünler arasında yer aldığını ifade etti.

Baklavacılar olarak fiyat artışlarına rağmen karlılıklarını minimumda tuttuklarını belirten Yıldırım, kaliteli bir cevizli baklavanın kilogram fiyatının 600-700 TL arasında, fıstıklı baklavanın ise 750-850 TL arasında değiştiğini aktardı. Tüketicilere, güvendikleri yerlerden alışveriş yapmaları çağrısında bulunan Yıldırım, bayramın tadını çıkarmaları için bu konuda dikkatli olmalarını önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN