Bayram ikramiyelerinde tablo netleşti! EYT detayı dikkat çekti: İşte ikramiye alabileceklerin tam listesi

Bayram ikramiyelerinde tablo netleşti! EYT detayı dikkat çekti: İşte ikramiye alabileceklerin tam listesi

Ramazan'ın gelmesi ile birlikte milyonlarca emekli de bayram ikramiyesi için gün sayar oldu. Bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihleri arasında hesaplara yatırılacak. Bayram ikramiyelerinde tablo netleşirken EYT detayı ise dikkat çekti. Peki, kimler bayram ikramiyesinden yararlanabilecek? İşte bayram ikramiyesi alabileceklerin tam listesi…

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği bayram ikramiyeleri için açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Bayram ikramiyelerine yapılan %50 artış ile birlikte 3000 TL'ye yükselirken ödemelerinde 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağı duyuruldu. Zamlı Bayram ikramiyelerinin 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile birlikte EYT düzenlemesi olmadan emekliliğe hak kazanan diğer sigortalılar içinde geçerli olacağı belirtildi. Peki, kimler bayram ikramiyesinden yararlanabilecek? İşte bayram ikramiyesi alabileceklerin tam listesi…

BAYRAM İKRAMİYESİNDE EYT DETAYI

Emeklilerin dört gözle beklediği bayram ikramiyeleri için %50 artış yapılırken hesaplara bu yıl 3.000 TL olarak ödeme yapılacak. Zamlı bayram ikramiyesi için 31 Mart 2024 tarihine kadar emeklilik dilekçesi veren EYT'liler ile EYT düzenlemesi olmadan emekli olmaya hak kazanan sigortalılar yararlanabilecek. Emeklilik için 1 Nisan sonrasında dilekçe verenler ise bu yıl Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanamayacak. 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında dilekçe veren EYT'liler ise Kurban Bayramı'nda zamlı ikramiyelerden yararlanabilecek. Emekli veya hak sahiplerinin nisan ayı içerisinde bayram öncesi vefat etmesi durumunda bayram ikramiyeleri hak sahiplerine ödenecek.

emekli-para-kapak-2.jpg

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANA ÖDEME NASIL YAPILACAK?

Ölen eş veya anne babadan dolayı dul ve yetim aylığı alan kişiler ise bayram ikramiyesinden yararlanabilmektedir. Bu kapsamda ölen eşin aylığının %50'si oranında dul aylığı bağlanan eşe 1500 TL ödeme yapılırken %25'i bağlanmış olan kızına ise 750 TL ikramiye ödemesi yapılacak.

Herhangi bir işte çalışmayan kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık alamayan eşler ise aylığın yüzde %75'ini almış olması nedeniyle 2000 TL ödeme alacak.

ikramiye-odemesi.jpg

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?

Sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden yararlanmaktadır.

SGK'dan birden fazla dosyada gelir ve aylığı bulunanlara en fazla ödemeye hak kazanan dosya üzerinden ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Bu kapsam da kişilerin kendi çalışmaları doğrultusunda emekli aylığı hem de ölen eşinden dolayı dul aile alması durumunda kendi emekliliği nedeniyle 3000 TL ikramiye ödemesinden yararlanıyor.

bayram-ikramiyesi.jpg

Bir kadının hem dul aylığı hem de yetim aylığı alması durumunda en yüksek aylık aldığı dosya oranındaki rakam için ikramiye ödemesi yapılmaktadır. Emekli aylığı ile birlikte Sürekli iş göremezlik geliri alan kişiler ise sadece emekliliği nedeniyle 3000 TL bayram ikramiyesi almaya hak kazanıyor.

İŞ GÖREMEZLİK RAPORUNA İKRAMİYE VAR MI?

Bir iş kazası ya da meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik raporu bulunan kişilerin ikramiye ödemesinden yararlanıp yararlanamayacağı ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. İş göremezlik raporu bulunan kişilerin iş göremezlik derecesine göre bayram ikramiyesi ödemesi yapılmaktadır. Meslekte iş gücü kaybı %25 olanlara 750 TL, %45 olanları ise 1350 TL ikramiye ödemesi yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN