Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumu ekti çıkan ürüne o da şaşırdı! Hobi olarak başladığı iş şimdi mesleği oldu

Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumu ekti çıkan ürüne o da şaşırdı! Hobi olarak başladığı iş şimdi mesleği oldu

Bilecik'te yaşayan Mesut Kolay, hobi amacıyla kurduğu seraya Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumlarını ekti. Bu yıl 1 kilo 712 gramlık domates üreten Kolay, hedefinin önümüzdeki yıl 2 kiloluk domates üretmek olduğunu belirtti...

Bilecik'in Pazaryeri ilçesine bağlı Gümüşdere Köyü'ndeki tarlasına kendi imkanlarıyla 300 metrekarelik sera kuran Mesut Kolay, 9 yıl önce Bulgaristan'dan getirdiği ata tohumlarını hobi olarak ekti.

p-h-13-1.jpg

TAMAMEN DOĞAL

Serasında domates, patlıcan, salatalık, kabak ve biber yetiştirmeye başlayan Kolay, yetiştirdiği sebzelerin tohumundan her sene yeni fide üretimi yaparken, serasında ve tarlasında hiçbir suni gübre kullanmadan tamamen doğal hayvan gübresi kullandığının altını çizdi.

p-h-13-2.jpg

Kolay, "Geçen yıl 1 kilo 500 gramlık domates yetiştirdim. Bu yıl nasip olursa 1 kilo 712 gramlık domates yetiştirdim. Seneye hedefim 2 kiloluk bir domates" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN