Çocuğu olan aileye Aile Bakanlığı’ndan nakit para! Tek yapmanız gereken e-Devlet’ten başvuru... Şartları taşıyan parasını hemen alacak

Çocuğu olan aileye Aile Bakanlığı’ndan nakit para! Tek yapmanız gereken e-Devlet’ten başvuru... Şartları taşıyan parasını hemen alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öğrencilere 2.329 TL eğitim desteği vereceği öğrenildi. Çocukların sağlıklı gelişmeleri için yapılan destek ödemesinin detayları da belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca çocuklu ailelere SED yardımı verilmeye devam ediyor. Bakan Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere Ekim ayında SED ödemesi altında toplamda 349 milyon 452.000 TL ödeme yapıldığını belirtti.

Bakanlık tarafından aile odaklı hizmet çalışmaları yürütüldüğünü söyleyen Bakan Yanık, çocukların gelişimlerini sağlıklı tamamlayabilmeleri için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

SED yardımının yalnızca maddi destekten oluşmadığını söyleyen Bakan Yanık, "Çocuklarımızın sosyal bakımdan gelişimleri bizim için çok önemli. SED yardımı alan çocuklarımız adına sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yaparak onların sosyalleşmelerine katkı sağlıyoruz." dedi.

Ayrıca SED yardımından ortalama 150.000 çocuğun yararlandığı da belirtildi.

SED YARDIMLARI NE KADAR?

SED kapsamında Ekim ayı içinde 150.000 çocuğa 349 milyon 452.000 TL ödeme yapıldı. Çocuk başına yapılan yardım ödemesi ortalama 2.329 TL'yi buluyor.

 sed yardımı

SED BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Hakkında bakım tedbiri kararı verilmiş olup sosyal hizmet kuruluşlarından bakılan ve destek aldıkları halde ailesi ya da yakınlarının yanına yerleştirilebilecek çocuklar.

- Ekonomik yoksunluktan dolayı, destek almadıkları halde korunmaya muhtaç olacak olanlardan hakkında bakım tedbiri kararı verilmeden sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınlarının bakabileceği çocuklar.

- Bakım tedbir kararı varken yaş sınırını tamamlamasından dolayı, sosyal hizmet kuruluşu ya da koruyucu ailenin yanından ayrılmış olanlardan iş ile meslek edinme kurslarına ya da eğitimlerine devam eden ya da bir iş ile meslek sahibi olmadan desteklenmedikleri halde muhtaç durumda olacak gençler.

- Olağanüstü felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre

kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanların çocukları ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan ya da hayatını kaybetmiş olanların çocukları.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN