Dev fırın zinciri iflas etti! Kepenkleri vurup gittiler... 900 çalışan apar topar işten çıkarıldı

Dev fırın zinciri iflas etti! Kepenkleri vurup gittiler... 900 çalışan apar topar işten çıkarıldı

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz Türkiye'yi de derinden etkilemiş durumda. Ham madde fiyatlarındaki artış ve tedarik sorunu şirketleri zor durumda bırakırken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak dev fırın zinciri iflas etti. Kepenkleri vurup gittiler! 900 çalışan apar topar işten çıkarıldı.

Pandemiden sonra tüm dünyayı saran ekonomik kriz şirketleri zor durumda bırakmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa'da devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'da devam eden İsrail-Filistin çatışmaları piyasaları tedirgin ederken peş peşe iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak gelen haber büyük şaşkınlık yarattı. Dev fırın zinciri iflas etti! Kepenkleri vurup gittiler. 900 çalışan apar topar işten çıkarıldı.

DEV FIRIN ZİNCİRİ İFLAS ETTİ

Almanya'da faaliyet gösteren fırın zinciri Mäkelbörger Kuchenmanufaktur, ekonomik zorluklar nedeniyle iflas etti. İflas yöneticisi Christian Graf Brockdorff, uygun bir yatırımcı bulunamaması nedeniyle işletmenin bu ay sonunda üretimi durdurmak zorunda kalacağını duyurdu.

yeni-proje-2024-03-24t135451-758.jpg

KEPENKLERİ İNDİRDİLER! 900 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILDI

Dev fırın şirketi şuana kadar onlarca şubesini kapatmak zorunda kaldı. Aynı zamanda yaklaşık 900 çalışan işten çıkarıldı. Bu durum, bağlı kuruluşu "Mäkelbörger Kuchenmanufaktur"un geleceğini belirsizliğe sürükledi.

yeni-proje-2024-03-24t135513-324.jpg

Brockdorff, “Lila-Bäcker Grubu’nun şube faaliyetlerinin durdurulmasına rağmen ticari faaliyetleri istikrara kavuşturmayı başardık. Ancak eski teknoloji ve binadaki tadilat birikimi nedeniyle yatırımcı bulmakta zorlandık” şeklinde açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN