"Dolar 50 TL Olacak" Dedi Kriz Tarihini Verdi! İşte Altın Ve Dolar Uzmanı Selçuk Geçer'den Stagflasyon Uyarısı

"Dolar 50 TL Olacak" Dedi Kriz Tarihini Verdi! İşte Altın Ve Dolar Uzmanı Selçuk Geçer'den Stagflasyon Uyarısı

Piyasalar Uzmanı Selçuk Geçer, yayınladığı Youtube kanalından yine dolar ve altınla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dolarda kurunda yaşanan sıkışmaya değinen Geçer, doları patlamaya hazır bombaya benzetti. Elinde altın ve doları olanları uyaran Geçer’in bu değerlendirmeleri çok konuşulacak. İşte altın ve dolarını satmak ya da almak isteyenler için Altın ve Para Piyasası Uzmanı Selçuk Geçer’den çarpıcı açıklamalar.

Döviz kurunda yaşanan ani ataklar yatırımcıyı tedirgin ederken, al-sat yapmak isteyenler de altın için uygun zaman araştırmaya başladı. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer’in son zamanlarda yaptığı yüksek tahminlerle dikkat çekmeye başladı. Dolara ilişkin değerlendirmeler yapan Geçer’den yine yatırımcıyı korkutan açıklama geldi. Sosyal medya hesaplarından sürekli piyasalarla ilgili yorumlarda bulunan Geçer, doların kurdaki sıkışmasına ilişkin bomba bir iddiada bulundu.

altin.jpg

"CİDDİ KUR KRİZİ YOLDA"

Doları şu an saatli bombaya benzeten Geçer, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebatinin açıklamalarına ilişkin şunları kaydetti, "Türkiye Merkez Bankası (TCMB) galiba artık para basmaya başlayacak. Herkes dövizle işlem yapmaktan vazgeçerse Türkiye ekonomisi çöker. İhracatının yüzde 40 el koyarsanız ihracatçı Türkiye’ye gelmekten vazgeçer. Turizmde de Avrupa’da turist getirmeye başlayacaklar. Turizmde hedef şaşa cari acık sorunu ortaya çıkacak. İhracatçının gelirine el koyarsanız oradan döviz sıkışıklığı olacak bu da çok ciddi kur kriz ortaya çıkacak. Bunlar sakat işler. Bu sıkışıklığı gören yabancı korkar, yerli yabancıda dövize daha çok yüklenir. Sonbahar aylarında enflasyon tırmanışa geçen seneden beter oluruz. Bir bakarsınız döviz kuru 50 lira olmuş. Bunlar birkaç gün içinde olur. Faiz silahını da kullanamazsınız. Böylelikle Türkiye’yi büyük bir krizin içerisine koyarsınız"

50.jpg

"BİR SABAH UYANDIĞIMIZDA DOLAR 50 SEVİYELERİNİ BULABİLİR"

"Enflasyon ve bütçe açığı kur krizine neden olacak" diyen Geçer, "İhracatçı kayıt dışına çıkacak. Kaş yapayım derken göz çıkartacaklar” diye ifade etti. Türkiye’de korkunç Stagflasyon ile karşı karşıya kalacağını söyleyen geçer, "Nebati Bey Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile ihracatçının gelirine el koymakla bunları halledeceğini sanıyor. Ama kuru sadece 1 ay 2 ay sabit tutarsınız. Günün sonunda çizginden bir saparsanız bir sabah uyandığınızda dolar kurunun 50 liranın üzerinde görür verirsiniz. Şirketlerin döviz açıkları var. Bu uyguladıkları yöntem bankaları da zor duruma sokabilir. Bu kafadan çıkılmazsa kriz üzerine kriz yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN