Bu Yatırım Aracını Alan Zengin Oluyor! Uzman Ekonomist Barış Soydan Dolar ve Altından Daha Karlı Yatırımı Açıkladı

Bu Yatırım Aracını Alan Zengin Oluyor! Uzman Ekonomist Barış Soydan Dolar ve Altından Daha Karlı Yatırımı Açıkladı

Youtube kanalından altın, dolar, borsa ve konut üzerine değerlendirmeler yapan Uzman Ekonomist Barış Soydan, yeni yayınladığı videosunda konut krizine ve doların nasıl seyredeceğine dair önemli analizlerde bulundu. İşte konut, altın ve dolar yatırımı yapanların yakından ilgileneceği o kritik açıklamalar.

Özellikle Türkiye piyasasında yaşanan ani iniş çıkışlar üzerine Youtube kanalından isabetli değerlendirmelerde bulunan Ekonomist Barış Soydan, konut alacak ya da satacaklar için önemli açıklamalarda bulundu. Mart ayında rekor seviyeye ulaşan konut satışının nedenlerini açıklayan Soydan, yaşanan ekonomik krize rağmen konut satışlarındaki artışın gerçek nedenlerini tek tek saydı. İşte Soydan'ın o kritik açıklamaları.

"BU MALA KAÇIŞTIR!"

Mart ayına ilişkin yayınlanan raporda konut satışları rekor seviyeye ulaştı. Türkiye'de yüksek enflasyon ve alım gücü düşmesine rağmen konut alımı neden en çok tercih edilenler arasında? Enflasyona karşı yatırım olarak neyi tercih etmeliyiz? Ekonomist Barış Soydan yatırımcı için bunları sosyal medya hesabından cevapladı.

baris-soydan.jpg

EMLAK SATIŞINDA YAŞANAN PATLAMANIN NEDENLERİNİ AÇIKLADI

Mart ayındaki konut satışlarına değinen Soydan, Türkiye ekonomisi üzerinden bu satışların nedenlerini açıkladı. Soydan, konut satışını 'Mala kaçış' diye nitelendirerek şunları kaydetti:

"Mart ayının en yüksek konut satışı gerçekleşmiş. Peki Türkiye ekonomisi fren yaparken konut satışı nasıl rekor kırabilir? Bunun adı mala kaçış. Bu enflasyonun alıp başını gittiği dönemlerde oluyor. Şu an yine enflasyon çok yüksek ve yine çok sayıda seçenek yok. Yine mala hücum yaşanıyor. TÜİK'in resmi enflasyonu yüzde 61'in üzerinde ENAG'da yüzde 140 seviyelerinde. Hangisini baz alırsak alalım bankalardaki mevduat faizinin çok üstünde. Hangi bankaya giderseniz gidin yüzde 23'lerde faiz koyacaktır. Bu koşullardan dolayı fazla seçenek olmuyor"

konut.jpg

SOYDAN'DAN YATIRIM ARACI TAVSİYESİ: REKOR KIRIYOR

Konut satışlarına paralel olarak konut fiyatlarının da yükseldiğini ifade eden Soydan, Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi'nin (BETAM) konut fiyatlarına ilişkin grafiğini yayınlayarak yorumladı. Soydan, "Geçen konut fiyatları İstanbul'da yüzde 159, Ankara'da yüzde 116, İzmir'de ise yüzde 119 yükselmiş. Büyük şehirlerde çalışanların banka kredisi ile konut alması zorlaştı" diye konuştu. Konut fiyatlarının artışının maliyetten ziyade satışlardan kaynaklı olduğunun altını çizen Soydan, "İnşaat ve konut fiyatları paralel birbirine" dedi. Yatırım için en yapacağını düşünen vatandaş için yatırım aracının şu an için iyi Borsa olduğunun altını çizen Soydan, "Borsa İstanbul rekor kırıyor" ifadelerini kullandı.

"YENİ PAKET PATLAMALARA NEDEN OLACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Turizm ve İhracatçıları ilgilendiren yeni kredi paketini de değerlendiren Soydan, "2 yıl geri ödemesiz 10 yıl vaadeli güzel. Türkiye'de işsizlik çok yatırıma ihtiyaç var. Ama biliyoruz ki geçtiğimiz yıllarda bu tip krediler emlağa, altına, dövize gidiyor. Bu krediler emlak, Atın ve dövizde patlamalara neden oluyor. Bunu pandemi sürecinde gördük" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN