Motorin ve Benzine Görülmemiş Zam! İşte Araç Sürücülerini Derinden Etkileyecek Akaryakıt Zammı

Motorin ve Benzine Görülmemiş Zam! İşte Araç Sürücülerini Derinden Etkileyecek Akaryakıt Zammı

Sürücüler akaryakıt fiyatlarına ilişkin araştırmalar yaparken bir kötü haber daha geldi. Brent petrol fiyatlarında ibre tekrardan yükselişe geçti. Petrolün kısa süreli indirimi akaryakıt fiyatların yansırken, petrolün varil fiyatı yükselişe geçince gözler akaryakıta yansıyıp yansımayacağına döndü. İşte araç sahiplerinin merak ettiği akaryakıt güncel fiyatları.

Brent petrol varil fiyatı 99 doların altına düşmesiyle motorin ve benzin olmak üzere akaryakıtta da indirime gidilmişti. Araç sahiplerini sevindiren bu haber kısa sürdü. Petrol fiyatlarının tekrar yükselişe geçmesiyle akaryakıta da zam yansımaya başladı. Motorine ise tekrardan 1,79 liralık zam gelmesi bekleniyor. İşte zamlardan sonra güncel motorin, benzin ve LPG fiyatları.

1436262.jpg

PETROLDAKİ YÜKSELİŞ POMPALARA YANSIMAYA BAŞLADI

Brent petrolün 99 dolardan 111 dolara yükselmesiyle gözler akaryakıt fiyatlarına yöneldi. En son 12 Nisan 2022 tarihinde motorine 1,04 liralık indirimden sonra motorin ve benzin fiyatları tekrar yükselişe geçti. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar gıda, tekstil, konut, enerji gibi çok sayıda sektör de etkilendi. Artan maliyetleri vatandaşın cebine zam olarak yansımaya başladı. Peki akaryakıt zamları devam edecek mi? Motorin ve benzin fiyatlarında düşüş olacak mı? İşte zamlar sonrasında güncel akaryakıt fiyatları

pompa.jpg

İŞTE GÜNCEL ZAMLARDAN SONRA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

İstanbul'da motorin litre fiyatı 20.21 TL lira, Benzinin litresi ise ortalama 19 liradan işlem görüyor. Büyük şehirlerde ufak farklılıklar gösteren akaryakıt fiyatları İzmir ve Ankara'da ise şöyle;

ANKARA'DA BENZİN VE MOTORİN FİYATI

Ankara'da motorin litre fiyatı 20.31 TL liradan satılırken, Benzinin litresi ise ortalama 19.12 liradan pompalara yansıyor.

İZMİR'DE BENZİN VE MOTORİN FİYATI

İzmir'de motorin litre fiyatı 20.31 TL iken Benzinin litresi ise ortalama 19.11 liradan satılıyor. Peki Akaryakıtta yaşanan indirim ya da zamlar nasıl hesaplanıyor? Akaryakıt fiyatlarını kim belirliyor? İşte herkesin merak ettiği o cevap.

Güncel akaryakıt fiyatları Akdeniz ülkelerinin bulunduğu piyasada işlenmiş ürün fiyatları ve döviz kurunda yaşanan değişiklikler referans alınarak rafineler tarafından hesaplanmaktadır. Bu Akdeniz piyasasında Türkiye’de dahildir. Yapılan bu hesaplamalar sonucunda ise dağıtımcı firmalar belirlenen rakamı serbest ve rekabetten dolayı şirketler ve kentlere farklı uygulayabilmektedir. Bu değişiklik ise genelde ufak çapta.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN