Dolara Erken Seçim Darbesi! İslam Memiş "Para Bolluğu Yaşanacak" Dedi Tarihi Verdi! Kesenin Ağzı Açılıyor

Dolara Erken Seçim Darbesi! İslam Memiş "Para Bolluğu Yaşanacak" Dedi Tarihi  Verdi! Kesenin Ağzı Açılıyor

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Dolar/TL kuruna ilişkin erken seçim uyarısı yaptı. Erken seçim dahilinde piyasaların rahatlayacağını ifade eden Memiş, indirimlerinde peş peşe gelebileceğini aktardı. Peki erken seçim sinyali mi var? Dolar/TL kuru ne zaman düşer? Elinde TL olan ne yapmalı? İşte İslam Memiş'ten dikkat çeken değerlendirmeler.

Dolar/TL kurunun baskılanması son günlerde en çok konuşulan konular arasında yer alırken, doların yapacağı ataklar ise merak konusu oldu. Doların düşmesini bekleyenler ise TL varlıklarını hangi yatırı aracına yapacaklarını araştırmaya başladı? İslam Memiş, erken seçim uyarısı yaparak piyasaların nasıl bir anda para boluğu yaşayacaklarını sıraladı.

dolarcik-001.jpg

DOLAR 20 LİRA ÇAĞRISI ERKEN SEÇİM SİNYALİ Mİ?

Erken seçim mesajlarını verildiğini ifade eden İslam Memiş, yeni bir hamlenin de uyarısını yaptı. Dolar 20 lira olacak açıklamalarını değerlendiren Memiş, bu söylemlerin erken seçime zemin hazırladığını ifade etti. Seçime çağrı yapıldığını vurgulayan Memiş, "TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazıklık yapmak için bir hamle. Doların 20 lira olmasıyla beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs söylemleri ile “Buyrun yapalım” cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

PİYASADA PARA BOLLUĞU YAŞANABİLİR

Seçim ekonomisine girilmesiyle piyasalarda para bolluğunun yaşanacağını söyleyen Memiş, bu stratejinin şu an masada olduğunu da sözlerine ekledi. Kredi bolluğu ve vergi aflarının da gelebileceğini belirten Memiş, "Türkiye piyasası “Seçim Ekonomisi” ne girdiğinden dolar ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Ard arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur." dedi.

ERKEN SEÇİN HAZIRLIĞI YAPILIYOR

Yaşanan enflasyon ve beraberinde gelen ekonomik krizin seçim için ön hazırlık olduğunu açıklayan İslam Memiş, paraya ulaşamam durumunun ise erken seçim kaynaklı yapıldığını sözlerine ekledi. Eylül ayına dikkat çeken Memiş, "Bugün paraya ulaşamama durumu kriz nedenli olmadığını, ön hazırlık nedenli olduğunu düşünüyorum. Çünkü erken seçim kararıyla paraya ulaşım çok kolay olacaktır ve “Gördünüz mü nasıl yaptık” modeli ön plana çıkacaktır. Eylül itibariyle dolar yukarı yönlü hareketleri onlar için sorun değil. Bedel var mı? Tabii ki." diye konuşu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN