Dolarda 43 yıl sonra bir ilk olacak! Dolarda kimse bunu beklemiyordu: Atilla Yeşilada'dan tarihi uyarı

Dolarda 43 yıl sonra bir ilk olacak! Dolarda kimse bunu beklemiyordu: Atilla Yeşilada'dan tarihi uyarı

Döviz kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Merkez Bankası'nı 50 baz puanlık faiz düşürme kararı sonrası hareketlenen dolar kuru bugün yeni bir rekor kırdı. Özellikle ABD'de üç bankanın iflas etmesinin ardından yükselişe geçen dolar kuru, bugün 19 TL seviyesini aştı. Vatandaşlar ise 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Elinde doları olanlar yandı. Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada uyardı. 43 yıl sonra bir ilk olacak! Sakın bu hataya düşmeyin.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar kuru yeni günde de hareketli dalgalanmasına devam ediyor. Özellikle ABD'de üç bankanın iflas etmesinin ardından yukarı yönlü ivme kazanan dolar kuru 16 Mart 2023 tarihinde 19 TL seviyesini aşarak rekor kırdı. Yaşanan yükseliş sonrası vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Dolar tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, elinde dolar olanları uyardı. Elinizde bomba gibi patlayabilir. 43 yıl sonra bir ilk gerçekleşecek! İşte Atilla Yeşilada'nın dolar tahmini ve uyarıları...

ATİLLA YEŞİLADA UYARDI! 43 YIL SON BİR İLK OLACAK

Dolar tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada, AK Parti iktidarının yakın gelecekte döviz hesaplarını dondurmak ya da büyük ölçüde kısıtlamak yoluna başvurabileceğini öne sürdü. Bu iddiaların gerçekleşmesi halinde Türkiye'de 43 yıldan sonra bir ilk gerçekleşeceği ifade edildi. Bu karar ile birlikte banka hesaplarında altın ve doları olanlar için kabus günlerinin başlayacağını belirten Yayla, AK Parti'nin deprem felaketlerinin ekonomik tahribatını hafifletmek için döviz mevduat hesaplarına getireceği kısıtlamaların bununla sınırlı kalmayacağını belirtti.

ghgggh.jpg

"BANKA HESAPLARINA EL KOYACAKLAR"

Kahramanmaraş depremlerinin ekonomiye büyük bir yük oluştururken Atilla Yeşilada, AK Parti iktidarının ilk aşamada oldukça riskli bu hamleye başvurmaktan uzak duracağı ve döviz hesaplarına ilk olarak çeşitli kısıtlamalar getirileceğini, ardından gerek görülmesi halinde dondurma yoluna başvurulacağını öne sürdü.

SEÇİMİN EKONOMİYE OLAN ETKİLERİ NELER OLACAK?

Seçimle birlikte çoğu şeyin değişeceğini ve seçimin ekonomiye olan etkilerinin artacağını ifade eden Atilla Yeşilada, şu ifadeleri kullandı:

"Büyük afetler bazen toplumların yeni bir sayfa açarak daha hızlı kalkınmasına vesile olur. Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde Sevr utancından Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyeti yarattık. Japonya ve Almanya 2'ci Dünya Savaşında uğradıkları tarihi hezimeti, sanayi altyapıları ve beşeri kaynaklarını tamamen tüketmiş olmalarına rağmen, dünyanın en güçlü beş ekonomisi arasına yükselerek fırsata çevirdi.

Bazen de insanlık felaketten ders almaz. Covid-19 pandemisi ardından çoğumuzun hiç bir şey olmamış gibi eski davranışlarımıza dönmesi homo sapiensin miyopluğunun acı örneği.

gfgfgfgf-68.jpg

Bizim rejim de asla felaketlerden ders almaz. Bu rejimin tek bildiği, hasta tedaviye cevap vermiyorsa, dozu ikiye katlamak. Berat Albayrak fiyaskosunun ardından Yeni Ekonomi Modeliyle ağır yaralı ekonomi ampüte edildi. Deprem gibi nesillerce psikolojik travma yaratacak bir olaydan da fırsat yaratmaya çalışıyor bu rejim. Nedir bu fırsat? Bu bahaneyle tüm muhalefeti, hatta daha da ileri giderek Kürt ve Alevileri bertaraf etmek. Seçimi öteleyerek rant hortumunun ömrünü uzatmak.

Dünya kamuoyunun merhametine sığınarak bir kaç kuruş yardım alıp müteahhitlere dağıtmak. Hiç bir plan-program olmadan deprem bölgesinde yeniden inşaata başlayarak yandaşlara rant, acısı henüz dinmeyen depremzedelere bir avuç sahte umut dağıtmak. Eğer seçim ertelenecekse, hatta 18 Hazirana dahi kalacaksa, deprem harcamalarını seçim harcamalarını kısmadan gerçekleştirmek şart. Yoksa, seçmen küser. Depremde cukka musluğu kesilen yandaş iş kesimi seçim kampanyasının finansmanında hasis davranmaya başlar."

22 MART 2023 GÜNCEL DOLAR KURU NE KADAR?

1 Dolar 22 Mart 2023 tarihli satış olarak ise 19.03 TL dolaylarında işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN