Ekonomist Özgür Demirtaş asgari ücret tahmininde 12'den vurdu! Aylar öncesinde tabloyu görmüştü!

Ekonomist Özgür Demirtaş asgari ücret tahmininde 12'den vurdu! Aylar öncesinde tabloyu görmüştü!

Milyonlarca çalışanın gözü asgari ücrete gelecek olan zamda. Hükümet tarafından yapılan açıklamalarda asgari ücrete Temmuz ayında zam geleceği duyuruldu. Yapılan duyuru sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bir son dakika açıklamasında bulundu. Ünlü ekonomist asgari ücret tahmininde 12'den vurdu! Aylar önce açıklamıştı. Kimse bunu beklemiyordu. İşte asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Ekonomi alanında yaptığı çalışmalar ve açıklamalarıyla yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ünlü Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından bir son dakika duyurusu yaptı. Asgari ücret zammı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, asgari ücret tahmininde 12'den vurdu! Aylar önce paylaştığı tabloya atıfta bulunan Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar ve ne zaman gelecek? İşte detaylar haberimizde...

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN FLAŞ ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulunan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Ekonomist Özgür Demirtaş asgari ücret tahmininde 12'den vurdu. Demirtaş, Aralık ayında yaptığı açıklamasını alıntıladı ve asgari ücretin alım gücünde yaşanan düşüşe dikkatleri çekti.

ghhghhg-6.jpg

AYLAR ÖNCESİNDEN TABLOYU GÖRDÜ

Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği 2023 yılı asgari ücret zammı, geçen Aralık ayının son haftasında açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 3 bin 6 lira 80 kuruş zamla 8 bin 506 lira 80 kuruşa çıkarıldığını duyurmuştu.

hjhjjh-16.jpg

Gelen zam sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Özgür Demirtaş, bunun geçici bir çözüm olduğunu ve aslında daha da kötü bir sonuca doğru gidildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Asgari ücret 8500 lira olarak belirlendi. Bu hiçbir sorunu çözmeyecek. Bacağı kırık hastaya kırığı tedavi etmek yerine, hasta acı hissetmesin diye MORFİN vermek ile aynı. 3 ay içinde geçmiş yıllardan bile daha kötü ALIM GÜCÜ olacak. Maaşlar eriyip gidecek. İzleyip, Görelim"

b1.png

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Asgari ücret zammı hakkında en son Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan zammın temmuz ayında yapılacağını belirtti.

BAKAN VEDAT BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ara zam açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada Şunu ifade etmek isterim, asgari ücret özel sektörün verdiği ücret. Dolayısıyla asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz.

hghghggh-12.jpg

Enflasyon, hayat pahalılığı ikisi aynı şey değil. Onun alım gücünü azaltması, ücretler üzerindeki baskısı bunlara bakarız. Dolayısıyla baktığımız bütün değişkenler asgari ücretin belirlenmesi konusunda inisiyatif veriyor. Geçen sene olduğu gibi bu bahsettiğim şartlarda olumsuz tablo ortaya çıkarsa temmuzda değerlendiririz ve yeniden asgari ücreti düzenleriz. Asgari ücretlileri koruyacak düzenlemeyi temmuzda yaparız.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN