Turistik taşınmazlar satılıyor

Turistik taşınmazlar satılıyor

36 yıldır sürdürülen özelleştirme programlarının ardından, stratejik kurumlar ve ticari değeri yüksek alanlar hazinenin elinden çıkarılmıştı. Devletin elinde kalan turistik alanlar da satışa çıkarıldı.

Hazineye ait turistik bölgelerdeki 31 taşınmaz daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla satışa çıkarıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü nüshasında Aydın'n Kuşadası, İzmir'in Çeşme Alaçatı, Antalya2nın Alanya, Mersin'in Toroslar ve Muğla’nın Marmaris ilçesindeki turistik bölgelerindeki mülkiyeti Maliye hazinesine ait olan 31 taşınmazın özelleştirme programına alınarak satışa çıkarılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlandı.

Maliye hazinesine ait olan taşınmazların özelleştirme kapsam ve programına alınması; ‘Satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri veya birkaçının birlikte uygulanarak özelleştirilmesine’, özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla satışa çıkarılan taşınmazların tamamının turistik bölgelerde olması dikkat çekti. 31 taşınmaz arasında Kuşadası'nda denize sıfır 12 bin metrekarelik parsel ile Alaçatı'da bir birine bitişik 16 parselden oluşan yaklaşık 120 bin metrekare, Toroslar'ın Gözne yaylasındaki 21 bin metrekare arazi de bulunuyor.

'CUMHURİYET KAZANIMLARINDAN HİÇBİR ŞEY BIRAKMADI'

Konuya dair Sözcü'ye konuşan CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, “Cumhuriyet kazanımlarımız, devlete ve millete ait gayrimenkuller AKP iktidarı tarafından parsel parsel satılarak birilerine peşkeş çekiliyor. AKP iktidarı 70 milyar dolarlık bir özelleştirme furyasından sonra cumhuriyet kazanımlarından hiçbir şey bırakmadı. Sıra hazine arazilerine geldi. Hemen hemen her ay resmi gazetede yayımlanan ilanlarla hazine arazileri satılarak milletin toprağı yandaşlara peşkeş çekiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN