Elinde gram altın olanlar dikkat! Piyasa kahini Hatice Kolçak altında o rakam 20 gün sonra geliyor diyerek açıkladı

Elinde gram altın olanlar dikkat! Piyasa kahini Hatice Kolçak altında o rakam 20 gün sonra geliyor diyerek açıkladı

Altın fiyatları yatırımcılarını tedirgin etmeye devam ediyor. Federal Rezerv'in faiz kararı sonrası yükselişe geçen gram ve çeyrek altın fiyatları hem vatandaşların hem de uzmanların gündeminde. Yatırımcılar 'Gram altın yükselecek mi düşecek mi? Altın fiyatlarında son durum ne?' sorularını araştırırken ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan kritik uyarı geldi. Elinde gram altın olanlar dikkat! Piyasa kahini Hatice Kolçak altında o rakam 20 gün sonra geliyor diyerek açıkladı.

ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'den gelen istihdam verileri sonrası altın fiyatlarında sıcak gelişmeler peş peşe gelmekte. Ons altın tekrardan 2 bin doları aştı. Ons altındaki yükseliş ile birlikte gram altın 1.900 TL'ye yaklaşırken gözler uzmanlardan gelen uyarılara çevrildi. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, elinde gram altını olanları uyardı. Büyük fırtına geliyor! Piyasa kahini Hatice Kolçak altında o rakam 20 gün sonra geliyor diyerek açıkladı. İşte detaylar haberimizde...

PİYASA KAHİNİNDEN KRİTİK ALTIN UYARISI

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılan son faiz açıklamasıyla, altın piyasasında sert hareketler yaşanıyor. Ons altın 2 bin dolara kadar çıkarken iç piyasada gram ve çeyrek altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Güvenli liman olarak görülen altın fiyatları ile ilgili korkutan uyarı geldi. Piyasa kahini Hatice Kolçak, önümüzdeki süreçte altın fiyatlarında yaşanacak olan gelişmeleri duyurdu.

ELİNDE GRAM ALTIN OLANLAR DİKKAT!

Yatırımcıların en merak ettiği sorulardan biri olan 'Gram altın ne kadar olacak?' sorusunu yanıtlayan Hatice Kolçak, yatırım yapmak isteyenleri uyardı. Kolçak, ons altının savaş gibi global etkenlerden arındığında, Fed politikalarını daha yakından takip edeceğini ve bu durumun altın için olumlu olacağını vurguluyor. Türkiye’de dolar kuru ile gram altın fiyatları arasında yakın bir ilişki bulunuyor. Dolar kurundaki artış genellikle gram altın fiyatlarını da yukarı çekiyor. Kolçak, dolar kurunun 30 TL civarlarında seyredebileceğini ve bunun gram altın fiyatlarına yansıyabileceğini belirtiyor.

kjkjkj-2023-11-05t141855-080.jpg

20 GÜN SONRA GRAM ALTIN...

Kolçak’a göre gram altın, yıl sonunda 2.000 TL seviyelerini görebilir. Bu tahmin, yatırımcılar için bir yol haritası niteliğinde olup, yatırımlarını şekillendirmede yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN