Emekli ikramiyesine kallavi zam müjdesi! Geri sayım başladı: O tarihte zamlı ikramiye cepte!

Emekli ikramiyesine kallavi zam müjdesi! Geri sayım başladı: O tarihte zamlı ikramiye cepte!

Son dakika haberi... Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yeni yılla birlikte emekli maaşlarına okkalı zam gelmişti. Gelen zamla birlikte gözler emeklilere verilen bayram ikramiyesine çevrildi. Beklenen haber geldi. Eemkli ikramiyelerine okkalı zam geldi. O tarihte hesaplara yatırılacak. Peki emekli bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Emekli maaşlarında beklenen zam haberi sonunda geldi. Yeni yılla birlikte emekli maaşlarına okkalı zam yapılmıştı. Gelen zamla birlikte gözler emekli bayram ikramiyelerine çevrildi. Milyonlarca kişi 'Emekli bayram ikramiyeleri ne kadar? Emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam geldi?' sorularını araştırıyor. Beklenen haber ise geldi. 2023 emekli bayram ikramiyelerine okkalı zam geldi. Peki emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapıldı? Ödemeler ne zaman olacak? İşte detaylar haberimizde...

SON DAKİKA: EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE OKKALI ZAM!

Beklenen zam haberi geldi. 2023 emekli bayram ikramiyelerine yapılacak olan zam miktarı belli oldu. 2022 yılında emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarının 1.100 TL olduğunu göze aldığımızda 2000 TL’ye çıkacağı öne sürüldü.

ghhghgh-1.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NASIL HESAPLANIR?

Gelen zam haberi sonrası vatandaşlar 'Emekli bayram ikramiyesi nasıl hesaplanır?' sorusunu araştırmaya başladı. Emeklilere verilen bayram ikramiyesi, emekli maaşı hesabına göre hesaplanır. Bayram ikramiyesi, emekli aylığı tutarının tamamına yakın bir miktar olmakla birlikte, asgari ücretin belirlenmesi esnasında emekli maaşlarının alt sınırı olarak kullanılan tutar kadar da olabilir.

hjhjhj-8.jpg

Bayram ikramiyesinin hesaplanmasında, emeklinin aylık brüt tutarının yarısı esas alınır. Buna göre, emekli maaşı ne kadar yüksekse, bayram ikramiyesi de o kadar yüksek olacaktır.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 yılı emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak. Yani, emeklilerin bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı öncesinde hesaplarına yatacak. Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde yapılan zamlar emekliler tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Emekli maaşlarına yapılan zamların yanı sıra bayram ikramiyesine yapılan zamların da yüksek olması, emeklilerin daha rahat bir hayat sürdürmelerine olanak tanıyacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN