Bayram İkramiyesine Son 5 Yılın En Büyük Rakamı! İşte Emekli İkramiyesi Zammı İçin Belirlenen Rakamlar

Bayram İkramiyesine Son 5 Yılın En Büyük Rakamı! İşte Emekli İkramiyesi Zammı İçin Belirlenen Rakamlar

Emekli Bayram İkramiyesi Belli Oldu mu? Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? gibi sorular son zamanlarda en çok arananlar arasında. Emekli Bayram İkramiyesi için siyasi partilerde Meclis'e teklif sundu. Bunlardan biri de HDP oldu. HDP'nin Meclis'e sunduğu ikramiye tutarı ise son 5 yılın en büyük rakamı.

Her yıl Ramazan ve Kurban bayramında verilen Emekli bayram ikramiyesi bu yıl içinde en çok merak edilenler arasına girdi. Gözler Kabine'den çıkacak karara dönmüşken, siyasi partilerde tek tek emekli ikramiyesi için Meclis'e rakamlar sunmaya başladı. Enflasyonla beraber hesaplanacağı düşünülen emekli bayram ikramiyesi tutarı merakla beklenirken, Halkların Demokrat Partisi de (HDP) Meclis'e Emekli bayram ikramiyesi için yasa teklifi sundu. İşte HDP'nin bayram ikramiyesi için Meclis'e sunduğu o yasa teklifi.

1433756.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN TUTARLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Türkiye'de yaşanan yüksek enflasyondan dolayı emekli ve memur maaşlarına zam kararı alınırken, Ramazan ve Kurban bayramında emekli, gazi, şehit yakınları ve dul-yetim aylığı alanlara da verilecek olan bayram ikramiyesi zammı netleşmeye başladı. Kulislerde dolanan bilgiye göre emekli bayram ikramiyesi zam tutarının enflasyona göre ayarlanacağı ve bu ayarlama ile iki bayram arasında emekli ikramiyesi tutarının 3 bin lira olacağı konuşulanlar arasında. Diğer bir zam teklifi ise asgari ücrete verilen zam miktarı kadar olacağı yönünde.

EMEKLİ MAAŞI VE EMEKLİ İKRAMİYESİ İÇİN 5 BİN TL TEKLİFİ

Tüm bunlar netlik kazanmazken Halkların Demokratik Partisi (HDP) bayramda verilecek emekli ikramiyesi için Meclis'e yasa teklifi sundu. Sunulan yasa teklifinde bayram ikramiyesinin bayramda 5 bin TL, en düşük emekli maaşının ise 5 bin lira yükselmesi yönünde. Kanun teklifini Meclis'e sunan HDP'den çağrıda bulunuyoruz diyerek yaşlı maaşı ve emekli maaşı için düzenleme yapılmasını istediklerini söyledi.

hdp.jpg

HDP'DEN EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN MECLİS'E KANUN TEKLİFİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "HDP Ekonomi Komisyonu" üyesi milletvekilleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında emekli maaşı ve bayram ikramiyesi üzerine Meclis'e sundukları teklifi açıkladı. Paylan, "Bu beklentinin iktidar tarafından karşılanması için bizler de bir çağrı yapmak istiyoruz ama bu çağrıya kulak vermeyeceklerini bildiğimiz için de Meclis'e bir yasa teklifi sunduk. Emekli bayram ikramiyelerinin bu bayramda ve Kurban Bayramı'nda 5000 TL olarak belirlenmesi amacıyla bir yasa teklifi sunduk" dedi. Milyonlarca emekli bayram ikramiyesi bekleyenlerin ise gözü ise Kabine'den çıkacak olan karara yöneldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN