İçme Suyuna Yapılan Zam Çeşme Suyuna Mahkum Edecek! İşte Damacana Suyuna Yapılan Tarihi Zam

İçme Suyuna Yapılan Zam Çeşme Suyuna Mahkum Edecek! İşte Damacana Suyuna Yapılan Tarihi Zam

2022 yılının zam kabusu devam ediyor. Akaryakıt, gıda ve ulaşım derken şimdide damaca suyuna zam geldi. 10 liradan satılan damacana suyuna gelen zamdan sonra çeşme suyun mahkum olacaksınız. İşte zam kervanına katılan damacana suyunun güncel fiyatı.

Son zamanlarda ardı arkası kesilmeyen zamlar vatandaşı artık isyan ettirdi. Gıda fiyatlarına gelen fahiş zamlardan dolayı ay sonunu zor getiren vatandaşa bir zam haberi daha geldi. Enflasyondan dolayı ürünlerde yaşanan zamdan damacana suyu da nasibi aldı. İstanbul’da damacana su fiyatlarına yüzde son 4 ayda yüzde 200 zam yapıldı. Suya yapılan zamdan sonra temiz su içmekte hayal oldu. İşte zamlı damacana fiyatları.

damacana.jpg

DAMACANA SUYA YÜZDE 200 ZAM

Dünyada yaşanan yüksek enflasyondan en çok etkilenen ülkeler arasında olan Türkiye’de vatandaşın alım gücü geçen yıllara oranla düştü. Temel ihtiyaç gıdalarına yapılan zamlar vatandaşın cebindeki asgari ücreti de buharlaştırdı. 2022 yılında yapılan 4250 liralık asgari ücret artışı yükselen enflasyon karşısında erimeye geçti. Gözler ise Temmuz ayında yapılacağı beklenen ikinci asgari ücret zammına yöneldi. Ay sonu hesabı yapan vatandaşa bir kötü haber daha geldi. İstanbul’da damacana fiyatlar yüzde 200 arttı ve en ucuz damacana suyu 30 liradan satışa çıktı. Satıcılar zam nedenini ulaşım maliyetlerinin artmasından kaynaklı olduğunu söyledi.

damaccana-su.jpg

MALİYETLER ZAM ARTIŞINI TETİKLİYOR

Dağıtıcı firma sahipleri damacana su fiyatının yükselmesinin nedenini son zamanlarda akaryakıta gelen zamanlardan dolayı olduğunu belirtti. Akaryakıt zamlarının düşmemesi halinde damacana suyunda tekrar artış olacağının altını çizen su satıcıları, satışlarında artan maliyetlerden dolayı geçen yıla oranla düştüğünü ifade ettiler. Damacana su fiyatları ilçe ve firmalara göre ise farklılık göstermektedir.

İŞTE ZAMLARDAN SONRA DAMACANA SU FİYATLARI

BUZDAĞI SU DAMACANA FİYATI

Buzdağı 19 LT Damacana fiyatı 25 TL iken Depozito bedeli 70 TL. Cam Damacananın 15 litreliğinin depozito ücreti 170 TL

PINAR SU DAMACANA FİYATI

19 litre Pınar Su Damacana fiyatı 27 TL,15 litre Cam Damacana fiyatı 32 TL.

SAKA SU DAMACANA FİYATI

Saka 19 litre Damacana Su fiyatı 25 TL, Saka 19 litre Su depozit bedeli 60 TL

ERİKLİ DAMACANA SU FİYATI

19 Litre Erikli damacana fiyatı 31 lira. Depozito ücreti ise 65 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN