Bu Tarihte Altın ve Dolar Satanlar Yandı! İşte İslam Memiş'ten Altın İçin 'Tufan' Alarmı

Bu Tarihte Altın ve Dolar Satanlar Yandı! İşte İslam Memiş'ten Altın İçin 'Tufan' Alarmı

Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, Türkiye Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi. Memiş, yanlış uygulanan faiz kararlarının uzun vadeli Türkiye ekonomisine zararları olcağını ifade etti. Döviz al-sat yapacaklar içinse "Tufan Geliyor" diyerek son alım tarihini verdi. İşte Memiş’ten yatırımcıları ilgilendiren o önemli açıklamalar.

Dünya çapında yaşanan enflasyondan dolayı merkez bankaları tek tek faiz artırma yoluna gitti. Türkiye Merkez Bankası( TCMB) ise Nisan ayı Para Politikaları (PPK) toplantısında faizi 14’te sabit tutma kararı aldı. Merkez Bankası’nın aldığı bu kararın piyasalar etkileri ise tartışılmaya başlandı. Ekonomistler ve Piyasa Uzmanlarından tek tek değerlendirmeler gelirken, son zamanlarda yaptığı isabetli piyasa yorumlarından dolayı dikkat çeken Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş is elinde altın ve doları olanları uyardı. Memiş, yatırım yapacak olanlar için son alım fırsatının Nisan ayı olduğunu söyledi. İşte Memiş’in küçük büyük tüm yatırımcılar ilgilendiren o çarpıcı açıklamaları.

slam-memis.jpg

“FAİZ KARARINA PİYASALAR ARTIK TEPKİ VERMEZ”

Dünya Merkez Bankalarının faiz kararlarını değerlendiren Memiş, Amerika Merkez Bankası’a (FED) dikkat çekerek ”FED’in hazırlığıdır dünya merkez bankalarının hep beraber faiz artırım sürecidir. Dünyada yükselen bir enflasyon sürecidir” diye ifade etti.Memiş, Merkez Bankası’nın faizi 14’te sabitlemesini ise şöyle değerlendirdi:

"Şu an TL’ye güveniyorlar. Normalde Merkez Bankası’nın faizi artırması gerekiyordu. Bundan sonra faiz arttırsa bile piyasalar tepkisiz kalacak çünkü kuru sabitlediler. Tepkinin gelmemesinin nedeni ise kontrollü bir şekilde baskılanan bir kur var."

altin.jpg

"YAZ AYINDA TUFAN BEKLİYORUM"

Altın ve dolar yatırımcısı içinde önemli açıklamalarda bulunan Memiş, dövizin son alım tarihini ise Nisan ayı olarak verdi. “Yaz ayında büyük tufan bekliyorum” diyen Memiş, şunları kaydetti:

"Rusya-Ukrayna operasyonundan sonra kur ve enflasyon yükseldi. Bundan dolayı yıl sonuna revize ettiler. Bu ülke ekonomisi koşullarında döviz kurunda gerileme devam ederse dövizle ticaret yapanlar bu ihtiyaçlarını görmeli. Ev almak isteyenler kredi ihtiyaçlarını görmeli. Bundan sonra düşük bir kredi olmayacak çünkü. Dünya ekonomileri iyi bir yere gitmeyecek. Döviz kurunda varlıkları olanlar varlıklarını korumalı. Her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendirmeliler. Çünkü Nisan ayı son alım ayı olacak"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN