Emekliler, EYT'liler bayram edecek! Bakan müjdeyi patlattı: O tarihte hesaplara 11.500 TL yatırılacak!

Emekliler, EYT'liler bayram edecek! Bakan müjdeyi patlattı: O tarihte hesaplara 11.500 TL yatırılacak!

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve emeklilerin bulunduğu milyonlarca kişiye müjdeli haber geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL olduğunu duyurmasının ardından bakanlıktan güzel haber geldi. Hem EYT'liler hem de emekliler bayram edecek. O tarihte hesaplara 11 bin 500 TL yatırılacak! İşte detaylar haberimizde...

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükselttiğini belirtmişti. Gelen haberle emeklilerin cebine girecek olan ücret kesinleşti. Hem EYT'liler hem de emekliler bayram edecek. Bakan müjdeyi verdi! O tarihte hesaplara 11 bin 500 TL yatırılacak! Güncel fiyatlar tek tek açıklandı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? EYT'liler ne kadar maaş alacak? İşte son dakika haberinin detayları..

EMEKLİLER VE EYT'LİLER BAYRAM EDECEK! YÜZDE 50 ZAMLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından gözler emekli ikramiyelerine çevrildi. Özellikle Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bayram ikramiyelerine zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca emekliyi heyecana boğdu. 1.000 TL olan emekli bayram ikramiyeleri yüzde 50 zamlanarak 2.000 TL'ye çıkarıldı. Seçimlerin yaklaşması ile birlikte hükümetten peş peşe yeni duyurular gelirken emeklinin zamlı emekli maaşlarının Nisan ayı itibari ile hesaplarına yatırılacağı biliniyor.

hhgghhg.jpg

O TARİHTE 11.500 TL YATIRACAKLAR

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesinin ardından bayram ikramiyeleri de 2 bin TL olarak belirlendi. Ramazan bayramı ve Kurban bayramı ile 4 Bin lirayı bulan ikramiye ödemelerinin en düşük emeklinin alacağı maaş ile birlikte 11 bin 500 TL olarak hesaplara yatırılacağı kesinleşti. Bayram ikramiyeleri ve en düş emekli maaşları ile birlikte 11 bin 500 TL'nin hesabına yatırılacak emekliler arasında EYT'lilerin de yer alacağı ifade edildi.

hghghggh-8.jpg

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, geçici işçilere kadro verilmesi ve emekliye verilen bayram ikramiyesinin tutarının 2 bin liraya yükseltilmesini içeren 18 maddelik kanun teklifini, TBMM Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı.

gfgfgf-2023-03-28t115712-737.jpg

Buna göre zamlı emekli aylıklarının da bir sonraki ödeme tarihinde yani Nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

SGK VE BAĞKUR EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılacağı yönündeki açıklamasını hatırlatarak konuyla ilgili şunları söyledi: " "Bu düzenlemeden hem Bağ-Kur, hem SSK'lılar, hem de bu sene emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olmasını planladığımız 2 milyon 250 bin vatandaşımız faydalanacak. EYT kapsamında giren vatandaşlarımızdan yoğunlukla 5 bin 500 TL emekli maaşı alacaklar vardı. Onların da emekli maaşlarının rakamı 7 bin 500 TL'ye çıkmış olacak. Bu çerçevede 15 milyona yakın vatandaşımızın bundan faydalanacağını tahmin ediyoruz. Ama 6 milyona yakın kısım 2 bin liraya yakın bir artıştan faydalanacak. Diğerleri; 7 bin 500 TL altında kim varsa 7 bin 500 TL alacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN