Emeklilere müjde! O tarihte hesaplarına 2000 TL ikramiye yatacak! Herkesin gözü kulağı bu haberde

Emeklilere müjde! O tarihte hesaplarına 2000 TL ikramiye yatacak! Herkesin gözü kulağı bu haberde

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından gözler emeklilerin alacağı bayram ikramiyelerine çevrildi. Özellikle Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte 'Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinde tarih açıklandı mı? Nisan'ın kaçında emekliler bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak mı?' soruları gündeme taşındı. Beklenen haber geldi. Emekliler bayram edecek. o tarihte hesaplara 2.000 TL ikramiye yatacak. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrilmiş durumda. Milyonlarca emekli, 'Emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinde tarih açıklandı mı? Emekliler ne kadar bayram ikramiyesi alacak?' sorularını araştırmaya başladı. Beklenen haber sonunda geldi. Emekliler bu haberle sevince boğulacak. O tarihte hesaplara 2.000 TL ikramiye yatacak! İşte bayram ikramiyelerinin yatacağı tarihi ve miktarı...

Emeklilere müjdeli haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Emekliler artık 1.100 TL yerine 2.000 TL bayram ikramiyesi alacak. Gelen zamdan sonra gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Peki Ramazan Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? Hangi tarihlerde ödenecek?

EMEKLİLERE BÜYÜK MÜJDE! 2.000 TL ÖDENECEK

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasının ardından emekli bayram ikramiyeleri de zam geldi. Paylaşılan son dakika bilgisine göre, Ramazan Bayramı ikramiyesi, bu sene 1100 TL'den 2000 TL'ye çıkarıldı. Gelen zam haberi milyonlarca emekliyi sevince boğdu.

hghgghgh-17.jpg

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında, zamlı bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu.

Buna göre; 2023 yılı Ramazan Bayramı ikramiyesi bayram öncesi Nisan ayı içerisinde, Kurban Bayramı ikramiyesi ise yine bayram öncesi Haziran ayı içerisinde ödenecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE BAŞVURU YAPILACAK MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile emekli olmaya hak kazananlar, bayram ikramiyesi için başvuru olup olmadığını sorgular. EYT ile emekli olan ve maaş bağlananların ayrıca bir başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

hgghgh-23.jpg

Bayram ikramiyesi ödemeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir ve aylık alanların hesaplarına otomatik olarak yatırılacak.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİR?

Bayram ikramiyesi ödemeleri, emekli maaşı alan herkesin hesaplarına aktarılacak. Dul ve Yetim aylığı alanlarda bayram ikramiyesinden yararlanabilir. İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik raporu alanlar, yaşlılık aylığı alanlar Ramazan Bayramı öncesinde ödeme alacak.

hjjjhj.jpg

Ayrıca vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar bayram ikramiyesinden yararlanabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN