Cumburbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ev kadınlarına 3.700 lira para verilecek! O şartı sağlamak yeterli

Cumburbaşkanı Erdoğan duyurdu: Ev kadınlarına 3.700 lira para verilecek! O şartı sağlamak yeterli

Ev hanımlarına yönelik yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Bakanlık bünyesinde yapılan ödemeler kapsamında açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. 3700 TL ödeme yapılacak. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

Türkiye'de ev hanımlarına yönelik yapılan ödemeler hakkındaki açıklamalar gelmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yapılan sosyal yardım ödemeleri kapsamında ödeme tutarları yeniden belirlendi. Yardım ödemeleri kapsamında Aylık 3.700 TL ödeme yapılacak aktarıldı. İşte ödemeler hakkındaki tüm detaylar…

DESTEK PAKETİ BELLİ OLDU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri yavaş yavaş belli oluyor. Ev hanımlarına yapılacak ödemeler için istenen şartlar merak ediliyor. Ev hanımlarından istenen başvuru şartları şu şekildedir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,
Türkiye'de yaşaması,
Mavi kart sahibi olması,
18 yaş üzerinde olması,
Kira ödemesi,
Evde eğitim gören çocukların bulunması,
Kronik hastalığı olan anneler ödemelerden yararlanabilecek.

ev-hanimi-1.jpg

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ev hanımlarına yönelik yapılan destek ödemeleri kapsamında belirlenen bütçede merak edil. Başvuruda bulunacak annelerin aylık 2059 TL ile 3078 TL arasında ödeme alacağı belirtildi. Annelerin ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla yapılan ödemeler aile bütçesine de katkı sağlayacak.

ev-hanimlarina-emeklilik-mujdesi.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yardım ödemeleri kapsamında başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılacak aktarıldı. Başvuru şartlarını sağlayan annelerin bakanlık aracılığı ile yardım talebinde bulunabileceği belirtildi. Ödemeler ile birlikte ev hanımlarının da ekonomik bağımsızlığı sağlanmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN