Esnaf üç ayda 23 bin 839 kepenk kapattı

Esnaf üç ayda 23 bin 839 kepenk kapattı

CHP'li Bekir Başevirgen, 2025'in ilk üç ayında 23 bin 839 esnafın kepenk kapattığını belirterek, ekonomik kriz ve artan maliyetlerin esnafı zor durumda bıraktığını vurguladı. Başevirgen, hükümetin ekonomi politikalarının gerçeği yansıtmadığını ve esnafın iflaslarının arttığını söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, esnafın zor durumda olduğunu belirterek, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) verilerine dikkat çekti. Başevirgen, 2025 yılının ilk üç ayında 23 bin 839 esnafın kepenk kapattığını ve bu sayının geçen yılın aynı dönemine göre arttığını vurguladı.

Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, artan girdi maliyetleri ve borçlar nedeniyle esnafın büyük bir sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Başevirgen, iktidarın ekonomi ile ilgili söylemleriyle sahadaki gerçekliğin örtüşmediğini belirtti.

attachment-48696-0-6bb396d776a5a892c5075703ef002839-1596617255-1596619924.jpg

Esnafın, fahiş kira artışları ve alım gücündeki azalma nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Başevirgen, küçük işletmelerin kapanmaya devam ettiğini söyledi. İktidarın ekonomik politikalarının küçük esnafı sistematik şekilde tasfiye ettiğini savunan Başevirgen, hükümetin anlattığı ekonomik başarı hikâyelerinin vatandaşı tatmin etmediğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN