Euro uzun süre sonra düşüşte: İşte piyasalarda son durum

Euro uzun süre sonra düşüşte: İşte piyasalarda son durum

Yeni yılda birçok kez rekor kıran ve bu hafta 20,60 seviyelerini gören euro/TL'de uzun süre sonra düşüş yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda düşüş yaşanan dolarda ise dalgalı seyir devam ediyor. İşte piyasaların son durumu.

Geçtiğimiz yıl Türk Lirası dolar karşısında tarihi bir değer kaybı yaşarken yüksek enflasyon karşısında dolara yönelik talebin artması da piyasalardaki istikrarsızlığı tetiklemişti.

Yeni yılda da dolar ve euro kurlarında artış hızla devam ederken euro dün 20,60 seviyelerini aşarak rekor tazelemişti.

Euro'da yıl sonundan bu yana yaşanan hareketliliğin ardından TL’deki değer değişimlerinin kalıcı olup olmadığı, devam edip etmeyeceği piyasalarda yakından takip ediliyor.

DOLAR BUGÜN NE KADAR?

Geçtiğimiz yıl rekor üstüne rekor kıran dolarda uzun süre sonra düşüş gözlemlenmişti. Dün ise kapanışını 18,81 liradan yapan dolar hatanın son iş gününde 18,8099 seviyelerinde işlem görmeye başladı.

EURO BUGÜN NE KADAR?

Bu hafta 20,60 seviyelerine dayanarak rekora dayanan euro/TL'de ise düşüş söz konusu. Dünkü kapanışta 20,49 liradan satılan euro, bugün Kapalıçarşı'da 20,4546 seviyelerinde işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN