Evi olmayan kalmayacak: 0,69-0,99 faizli konut kampanyası hayalleri gerçek yapacak: Hem de 24 ay tek kuruş ödemeden! İşte detaylar

Evi olmayan kalmayacak: 0,69-0,99 faizli konut kampanyası hayalleri gerçek yapacak: Hem de 24 ay tek kuruş ödemeden! İşte detaylar

Kendi evini almanın hayalini kuranlar için yeni bir konut kredisi kampanyası geldi. 1 ila 2 sene geri ödemesiz verilecek kredi için bankalar 0,69 ile 0,99 oranlarında faiz uygulayacak. İşte ev sahibi olmak isteyenleri hayallerini kavuşturacak kampanyanın detayları...

TOKİ projesinin ardından orta gelirli vatandaşları da ev sahibi yapacak proje geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığı'yla yürüttüğü proje kapsamında %1'in altında faiz uygulanacak. Ayrıca faiz oranları başvuru sahiplerinin gelirlerine göre de değişecek.

Ucuz maliyetli konut kredisi kampanyası hiç evi olmayan vatandaşları kapsıyor. Vatandaşlar almak istedikleri evin fiyatının %80'i oranında kredi kullanabilecek. Konut kredisini bankaların %0,99 faiz ile vermesi planlandı. Fakat önceki senelerde olduğu gibi inşaat sektöründeki temsilciler de faiz maliyetlerini üstlenirler ise faizlerin %0,79 oranlarına düşmesi mümkün.

FORMÜLLER MASAYA YATIRILDI

Detayları belirlemek için Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, gayrimenkul şirketleri ile bankaların toplantısında farklı formüller ele alındı. Bu kapsamda, kredi başvurusunda bulunacak kişilerin üzerlerine kayıtlı başka bir konutun olmaması gerekiyor. Belli bir gelir grubunda yer alan kişilerin de başvuru yapmasına izin verilmeyecek. Ayrıca alınmak istenen konutun 4-5 yıllık bir süre boyunca satışa konulmaması da şart olarak koşuluyor.

 orta gelirlilere konut kredisi

FAİZ ORANLARI GELİRE GÖRE BELİRLENECEK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında orta gelirlilere konut projesinin kısa süre içinde kamuoyuna duyurulacağını belirtmişti. "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile arkadaşlarımız çalışıyor. İnşallah yakında açıklarız" diyen Bakan Kurum, kişilerin geliri doğrultusunda farklı faizlerin uygulanabileceğini de söylemişti.

Kurum "Fiyatları dengeledik, aşağı çektik, bunun tekrar yukarı çekilmesini istemiyoruz. Orta gelirliye yönelik kampanyanın amacına ulaşması için çalışıyoruz. Fiyatları olumsuz yönde etkilemesini istemiyoruz. Kampanyayla talebi yönetip proje arzının artırılması lazım. İkisini aynı anda yapmazsak evlerin fiyatları yükselir. Ev fiyatlarının artmaması için titiz çalışma yürütüyoruz" sözlerine yer vermişti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN