FED’de faiz artışında sona yaklaşıldı

FED’de faiz artışında sona yaklaşıldı

Dünya genelinde resesyon ihtimalinin güçlenmesiyle Fed’in ultra şahin adımlarını ne kadar daha sürdüreceğine yönelik soru işaretleri artarken, Fed Başkanı Jerome Powell’ın çarşamba günkü toplantı sonrası yapacağı açıklamalarda gelecek dönem para politikasına ilişkin belirsizlikleri azaltması bekleniyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in bu hafta 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılırken, aralıkta atacağı para politikası adımlarına ilişkin net bir yönelim bulunmuyor. Buna göre, Fed’in aralıkta yüzde 48 ihtimalle 50 baz puan ve yüzde 44 ihtimalle 75 baz puan faiz artıracağı öngörülüyor.

Ancak Morgan Stanley Stratejisti Michael Wilson’a göre ABD Merkez Bankası’nın faiz artışında sona yaklaşıldı. Wilson paylaştığı bir notta resesyon sinyali olarak kabul edilen 10 yıllık ve 3 yıllık ABD tahvil getirilerinde tersine dönüşün Fed’in eninde sonunda faiz artışlarını durduracağı beklentisini desteklediğini söyledi. Wilson “Bu nedenle bu haftaki Fed toplantısı önemli olacak” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN