Yeni araç alacaklar dikkat: İşte deposu en ucuza dolan otomobiller

Yeni araç alacaklar dikkat: İşte deposu en ucuza dolan otomobiller

En az yakan ucuz arabalar, son dönemde yoğun ilgi görüyor. Zira, benzin ve motorinin litre fiyatı 12 TL'yi geçtikten sonra araç sahipleri tasarruf yapmak için çeşitli yöntemler ararken, yeni araç satın almayı planlayanlar ise en az yakan benzinli ve dizel arabalar listesindeki modelleri yakından incelemeye başladı. İşte, deposu en ucuza dolan otomobiller...

Ekonomik kriz nedeniyle son gelen zamların ardından benzin ve motorinin fiyatlarına fahiş zamlar yapıldı. Araçların deposunu tamamen doldurmak artık ciddi maliyet olmaya başladı. Artık 50 TL'ye 5 litre yakıt bile gelmiyor.

BİR DEPO KAÇ PARAYA DOLUYOR?

Normal şartlarda ortalama bir B segment otomobilin deposu 300-400 TL arasına tam olarak doluyordu. Fakat son zamların akabinde bu ücret neredeyse iki katına çıktı. Bir arabanın deposunun daha ucuza dolması onun daha ekonomik olduğu anlamını taşımıyor. Fakat araç sahiplerini psikolojik olarak rahatlattığı bir gerçek.

DEPOSU EN UCUZA DOLAN OTOMOBİLLER

RENAULT CLIO 2021

Depo: 42 litre
Full doldurma ücreti: 545 TL

FIAT EGEA 2021 M.JET

Depo: 45 litre
Full doldurma ücreti: 580 TL

HYUNDAI i10

Depo: 36 litre
Full doldurma ücreti: 465 TL

KIA RIO

Depo: 45 litre
Full doldurma ücreti: 581 TL

KIA PICANTO

Depo: 35 litre
Full doldurma ücreti: 450 TL

VOLKSWAGEN POLO

Depo: 40 litre
Full doldurma ücreti: 515 TL

SMART

Depo: 28 litre
Full doldurma ücreti: 360 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN