Hızlı zamanların arabası Tofaş yeniden asfaltlarda

Hızlı zamanların arabası Tofaş yeniden asfaltlarda

Türkiye'nin bir dönem en çok satılan otomobil modelleri olan 'Kuş Serisi' arabaları; 'Tofaş Kartal', 'Tofaş Şahin', 'Tofaş Doğan' yeniden piyasa gündeminde. Ülkemizde, üretimi 2002 senesinde durdurulan Tofaş Şahin, yeniden elektrikli versiyonu ile sahalara dönüyor.

Tofaş Şahin; Etiyopya’da Holland DOCC ismi ile üretilirken, Mısır’da Nasr Sahin ismi ile satışa sunuldu. Şahin'in üretimi; Mısır’da 2009, Etiyopya’da ise 2010 senesine kadar devam etti. İddiaya göre, yeni Şahin'in dış tasarımında pek değişiklik yapılmayacak olsa da iç panelinde cesur yenilikler sunacak. Klima gibi özelliklerin de dahil edileceği otomobilin şasesi tek parça şeklinde tasarlanacak. Böylece kaza esnasında sık rastlanan ikiye ayrılma durumu da ortadan kaldırılacak.

ŞAHİN NE ZAMAN GELİYOR?

Sahiplerinin tutkuyla bağlılığı ile bilinen Şahin'in yeniden üretileceği söylentileri devam ederken, yetkiler bu iddialar karşısında bir açıklamada bulunmadı.

Tofaş Şahin'in yeniden üretileceği söylentisi Etiyopya kaynaklı. Otomobil Türkiye’de üretilmeyecek.

Eski tasarımının korunmasının yanı sıra, dış görünüşünde ve özellikle motor sisteminde modern dokunuşları taşıyacağı konuşuluyor.

Otomobilin 2026 senesinde satışa sunulacağı iddialar arasında yer alıyor.

Bir diğer iddiaya göre ise Tofaş Şahin modeli 2022 yılının Eylül ayına doğru Türkiye’de de satışa çıkacak.

iki.jpg

YENİ NESİL ELEKTRİKLİ TOFAŞ ŞAHİN

Elektirikli yakıtlara geçiş konusunda yetkililerin yeni nesil Şahin'in, elektrikli motorla üretilmesi kararı aldığı belirtiliyor.

Yetkililer, tasarım ve dizayn aşamasından sonra mevcut fabrikalardan birinin elektrikli Tofaş Şahin için modernize edileceğini de belirtiyor.

Böylece yeni nesil Şahin'in bu fabrikalardan birinde üretim bandına gireceği düşünülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN