İslam Memiş Altın Operasyonu Geliyor Dedi! Elinde Altın Olanlar Dikkat! İşte 5 Nisan Gram Altın Fiyatları

İslam Memiş Altın Operasyonu Geliyor Dedi! Elinde Altın Olanlar Dikkat! İşte 5 Nisan Gram Altın Fiyatları

Para ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, altınla ilgili çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Amerika Merkez Bankası'nın piyasalarla ilgili oyununu tek tek açıklayan Memiş, altın yatırımcılarını uyararak operasyon tarihini verdi. İşte altın ve dolarla ilgili yaptığı tahminlerle dikkat çeken İslam Memiş'in o açıklaması.

Para ve altın piyasasında yaşanan dalgalanma yatırımcıyı da etkileme başladı. Altın almak ve satmak isteyenler uygun zamanı araştırırken, Altın ve Para Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, herkesi ilgilendiren çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Piyasada yapılacak olan operasyona değinen Memiş, FED'in uyguladığı taktiği açıkladı. Altın yatımcıları bu uyarıları dinlemeden al-sat yapmasın. İşte FED'in piyasalara yapacağı operasyonun ayrıntıları.

altin.jpg

MEMİŞ, ALTIN AL-SAT YAPACAKLARI UYARDI!

Geçtiğimiz ay ABD'nin Merkez Bankası FED 3 yıl sonra faiz yükseltme kararı aldı. FED'in kararı ile faiz 25 baz puan artırıldı. Bunun ardından Türkiye Merkez Bankası da (TCMB) faizi sabit tutma kararını yineledi. Piyasalarda altın ve dolarda yükselmeyi fitilleyen FED'in faiz kararı ile altın ve dolar uzun bir süredir yükselişini devam ettiriyor. Geçen hafta ufak bir düşüş yaşayan gram altın 5 Nisan 2022 Salı gününe 913,77 TL ile alıcının karşısına çıktı. Dolar ise 5 Nisan 2022 Salı güne 14 lira bantlarında giriş yaptı.

bilezik.jpg

ALTIN DÜŞECEK Mİ YA DA YÜKSELECEK Mİ?

Altına yatırım yapacak olan küçük yatırımcı ise elindeki altını satmak için uygun zamanı bekliyor. Yatırımcı Altın düşer mi? Altın yükselir mi? gibi soruları da merak eden altın yatırımcıların Altın Uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. Piyasalar hakkında isabetli tahminler yapan Memiş, bu defa açıklamasıyla korkuttu. Memiş, gram altın için üzerinde durduğu 900 TL bandında olacağı görüşünü tekrar yineledi. Özellikle FED'in piyasalar üzerindeki yeni oyununa değinen Memiş, bu taktiğin piyasları derin etkileyeceğini ifade etti.

DOLAR VE ALTINDA SIKIŞMA VAR

Kendi şahsi Youtune kanalından her gün açıklamalar yapan İslam Memiş, piyasalarda şu an durgun ve yatay bir ilerlemenin olduğunu, dolar ve gram altının belirli bir bant aralığında sıkıştığını ifade etti.

yuzuk.jpg

MEMİŞ, FED OPERASONUNU TEK TEK SIRALADI

FED'in piyasaları etkilemeye çalıştığını belirten Memiş, uygulanan piyasa taktiğini ise tek tek anlattı. FED'in aldığı faiz kararının sürpriz olmadığının altını çizen Memiş, FED'den faiz hamlelerinin sırayla geleceğini belirtti.

FED'İN FAİZ KARARLARI ALTINI BASKILIYOR

FED'in aldığı faiz kararlarından sonra normal şartlarda emtia fiyatları, Ons altın ve gram altının geri çekilmesi gerektiğini belirten Memiş, aksine yükselmenin olduğunu söyledi. Bununda FED'in piyasaya baskısı olduğunu ve tehlike yarattığını ifade etti.

FED'İN PİYASA BASKILAMASI BİR DİĞER TOPLANTIYA KADAR SÜRECEK

Memiş, FED'in insanların dolardan uzaklaşmasını istemediğini bundan dolayı altın ve emtia fiyatlarını düşürmediklerini ifade etti. Ama FED'in gece yarısı her an operasyon yapabileceğini ifade eden Memiş, bunun için taktikler uyguladığını söyledi. Memiş, Şu an yapılan emtia ve altın baskılamasının bir sonraki toplantıya kadar süreceğini de sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN