Dünyaya Ölümcül Virüs Yayan O Çikolata Markası Toplatılıyor! İşte Salmonella Virüsüne Dair Tüm Bilinmeyenler

Dünyaya Ölümcül Virüs Yayan O Çikolata Markası Toplatılıyor! İşte Salmonella Virüsüne Dair Tüm Bilinmeyenler

İngiltere'de son zamanlarda hızla yayılmaya başlayan Salmonella hastalığı büyükten küçüğe herkese bulaşmaya devam ediyor. Özellikle çocukların sindirim sistemini derinden etkileyen Salmonella hastalığı ölüme kadar götürebiliyor. İşte ölüme neden olan dünyaca ünlü çikolata markası ve neden olduğu Salmonella hastalığının belirtileri.

Avrupa ülkeleri başta üzere çok sayıda dünyanın her yerinde çocukların en sevdiği çikolata markaları arasında ilk sırada yer alan o marka adeta ölüm saçıyor. Son zamanlarda İngiltere'de baş gösteren Salmonella hastalığı çocuklarının ateşlenmesine neden olup, bağışıklık sistemini savunmasız hale getiriyor. Peki nedir bu Salmonella hastalığı? Belirtileri Nelerdir? Salmonella hastalığına neler neden olmaktadır? İşte özellikle aileleri ilgilendiren Salmonella hastalığı ve belirtileri.

ubuk.jpg

ÇUBUK ŞEKLİNDEKİ BU VİRÜS ÇOCUKLARIN BAĞIŞIKLIĞINI ÇÖKERTİYOR

Salmonella hastalığının İngiltere'de hızla yayılmaya başlanmasıyla ailelerde bu ölümcül virüsü araştırmaya başladı. Çubuk şekline benzeyen bu bakteri, çok sayıda belirtili ile kendini göstermektedir. Bulaşma riski en yüksek olan bu bakteri insan insana hızla yayılmaktadır. Salmonella paratyphi (paratifo) tifo, paratifo gibi ağızdan başlayıp bağırsaklara kadar inen bir ateşlenme türü. İnsandan insana hızla geçiş yapan bu ateşli bakteri en çokta çocukları etkilemektedir. İshal, ateş, bulantı ve kusma gibi belirtiler gösteren bu hastalık, dikkate alınmadığı zaman hastanede tedaviye bile neden olmaktadır. Normal hastalık belirtileri gösteren bu salgın, insan metabolizmasını çalışmayacak hale getirebiliyor.

SALMONELLA HASTALIĞI ÇİKOLATADAN YAYILIYOR

ocuklar.jpg

Salmonella hastalığına neden olan ve nereden ortaya çıktığı ise İngiltere'de yapılan araştırmalar sonrası ortaya çıktı. Ölümcül vakalara neden olabilecek bu hastalığın en yakın dostu çikolatalar. Dünya markaları arasında ilk sıralarda olan ve çocukların vazgeçemediği sürpriz çikolatalar bu hastalığın tetikleyicileri. İtalya markası olan Kinder Sürpriz çikolatalar bu bakterinin üremesine ve oluşmasına zemin hazırlamakta. İngiltere'de Covid'ten sonra yeni baş göstermeye başlayan Salmonella hastalığı, hızla yayılınca İngiltere kırmızı alarma bastı ve ülkede bulunan Kinder Sürpriz yumurta çikolatalarının üretimini durdurma kararı aldı.

kinder.jpg

Samonella hastalığı bazı durumlarda ayakta tedavi edilebilirken, ilerleyen durumlarda ise hastanede yatışlarla tedavi altına alınmaktadır. Doktor genelde bu belirtileri yaşayanlara antibiyotik ve destek tedavisi uygulamaktadır. Eğer sizde bu hastalık belirtilerini gösteriyorsanız geç olmadan derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN