Kaz Dağları'ndaki çevre tahribatıyla gündeme gelmişlerdi! Kanadalı şirket Türkiye’den çıkıyor

Kaz Dağları'ndaki çevre tahribatıyla gündeme gelmişlerdi! Kanadalı şirket Türkiye’den çıkıyor

Kanadalı Alamos Gold, Türkiye’deki maden projelerini 470 milyon dolara Nurol Holding’e devretti. Satış kapsamında Çanakkale’deki Kirazlı, Ağı Dağı ve Çamyurt sahaları Tumad Madencilik’e geçti.

Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold, Türkiye’deki tüm projelerini Nurol Holding’in iştiraki Tümad Madencilik’e 470 milyon dolara devrediyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre satış, Çanakkale’deki Kirazlı, Ağı Dağı ve Çamyurt sahalarını kapsıyor.

Gazete Oksijen'de yer alan habere göre; Alamos, bu satıştan elde edeceği geliri Kuzey Amerika’daki yatırımlarını finanse etmek ve borçlarını azaltmak için kullanacağını duyurdu. Ayrıca, Türkiye aleyhine yürüttüğü tahkim sürecini belirli sözleşme aşamalarına bağlı olarak askıya almayı kabul etti.

Alamos Gold’un Türkiye’deki faaliyetleri özellikle 2019’da Kaz Dağları’nda çevre tahribatı ve su kaynaklarını kirletme iddiaları nedeniyle kamuoyunda büyük tepkilere yol açmış, şirket uzun süre gündemde kalmıştı.

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN