Kiracıların beli bükülecek! Tunç Şatıroğlu kötü haberi duyurdu: "Daha da yükselecek "

Kiracıların beli bükülecek! Tunç Şatıroğlu kötü haberi duyurdu: "Daha da yükselecek "

Yüksek kira fiyatları hakkında ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan uyarı geldi. Kiracıların belini bükecek rakamlara ulaşması bekleniyor. Kötü Haberi veren ekonomist "Daha da yükselecek" dedi. İşte kiracıya kötü haber...

Son üç yıldır etkili olan enflasyon karşısında hayat pahalılığında artış sürüyor. Gıda, giyim ve ihtiyaç ürünlerine kadar etkili olan enflasyon kira fiyatlarını da vurdu. Konut piyasasının pahalı olmasından yakınan vatandaşlara ünlü ekonomistten uyarı geldi.

ZAM SINIRI KALKIYOR

Satılık konut ve kiralık konut fiyatlarındaki yükseklik tüketicinin belini büktü. Kira zamlarında alınan yüzde 25'lik zam sınırı kararı ise, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarına göre kalkabilir. Kaldırılması gündemde yer alan kira sınırının ardından büyük artışların yaşanabileceği öngörülüyor. Tahminlere göre zam sınırı Temmuz ayında kaldırılacak.

13183-1.jpg

SON İKİ YILDA %226 ARTTI

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Dr. Buğra Gökce, kira fiyatlarına dair verilerden bahsetti. Özellikle İstanbul'da artan kira fiyatlarını en yüksek ve en düşük kira fiyatları olarak ayırdı.

Yüzde 25 zam sınırının konut piyasasını düzenlemeye yetmeyeceğini söyleyen Gökce, İstanbul'da ortalama kira fiyatlarının 19 bin 918 TL seviyelerinde olduğunu paylaştı. Son bir yılda yüzde 53 oranında artan kira fiyatları, son iki yılda yüzde 226 oranında artış gösterdi.

yam4p-1659525246-2884.webp

KİRALAR DAHA ÇOK ARTABİLİR

Konut kira fiyatları ülke gündeminde yer alırken, ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan açıklama geldi. Gelişmeleri değerlendiren Şatıroğlu sosyal medya hesabından kira krizine dair açıklamalarda bulundu. Yatırım aracı olarak görülen konutun, yatırım aracı olmaktan çıkmasıyla konut talebinin azalacağını söyleyen Şatıroğlu, parası olmayanlar talep etse de almaya gücünün yetmeyeceğini öne sürdü.

Talepteki düşüşün konut inşaatını azaltacağını öngören Şatıroğlu, "Sonuçta arz yeterince artmayacağı için kiralar daha da çok artar. Yani kiracılar başta ev sahibini düşman gören uygulamalara alkış tutarlar ama bir süre sonra faturayı kendileri ödemeye başlarlar. Bu sırada parası olan Dubai'de yatırımını yapmış dolara endeksli olarak kira elde etmeye devam eder. Enflasyon tek haneye inmeden ve göç sorunu çözülmeden de kiralar alım gücüne göre hep yüksek kalmaya devam eder." sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN