Kredi kartı kullananlar aman dikkat! BDDK duyurdu: Bir dönem kapanıyor

Kredi kartı kullananlar aman dikkat! BDDK duyurdu: Bir dönem kapanıyor

Kredi kartı kullanan insanlara BDDK tarafından yeni kararlar bildirildi. Peki harcamalar ile ilgili yeni düzenlemeler neler? Tüm detaylar haberimizde.

BDDK kredi kartı harcamaları ile ilgili yeni kararlar verdi. Kredi kartı kullanıcılarına bildirilen yeni gelişmeler neler? Kredi kartı harcamaları ile ilgili yeni dönemde neler olacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BDDK YENİ KREDİ KARTI KARARLARI

BDDK tarafından alınan yeni kararlara göre kredi kartı harcamaları sonrasında işlem bilgileri ile ilgili yeni kararlar verildi. Yeni düzenleme ile birlikte artık POS cihazlarında harcanan gereksiz kağıt israfının önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

Kredi Kartı Harcamalarında Yeni Kararlar

Kredi kartı ile harcama yaptıktan sonra fiş almak istemeyen kullanıcılar için dijital geçiş yapılacak. BDDK tarafından verilmiş kararla birlikte artık kredi kartı ile yapılan harcamalarda kağıt slip verilmeyecek. Harcama ile ilgili bilgiler artık kart kullanıcılarının hesaplarına yansıyacak. Aynı zamanda kredi kartı ile ilgili bu uygulama 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. BDDK tarafından alınan bu kararla birlikte çevre koruması sağlanması hedefleniyor. Düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte kağıt kullanımı azalacak ve kağıt tasarrufu sağlanmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN